Donald Trump

Trump ellen uszít a kínai államfő

A globális kereskedelmi háborúnak nem lennék nyertese – jelentette ki a kínai államfő Johannesburgban a fejlődő világ öt vezető országát összefogó BRICS-csoport csúcsértekezletén.

MTI | 2018.07.26 09:22

Nem vetnek ki extravámot az európai autókra

Új szakasz kezdődik Washington és az Európai Unió kapcsolatában – jelentette ki szerdán Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház Rózsakertjében az Európai Bizottság (EB) elnökével, Jean-Claude Junckerrel tartott találkozója után.

MTI | 2018.07.26 08:47

Keresztbe tenne az olajexportnak Trump

Az Egyesült Államok elutasította Franciaország kérését, hogy nyújtson mentességet a szankciók alól Iránban működő egyes vállalatainak.

MTI | 2018.07.13 15:22

Merkel kész tárgyalni a személyautók vámjának csökkentéséről

Angela Merkel német kancellár kész tárgyalni az importált személyautókra kivetett vámok csökkentéséről az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi konfliktus enyhítésének érdekében, de azzal a feltétellel, hogy minden érintett ország vegyen részt az egyeztetésekben.

MTI | 2018.07.06 07:28

Kína nem hátrál meg, szembemegy Trumppal

Kína csütörtökön jelezte, hogy ha az Egyesült Államok betartja fenyegetését, és péntektől büntetővámmal sújtja a kínai termékeket, akkor nem marad el Peking azonnali ellenlépése sem.

MTI | 2018.07.05 12:46

A Mazda is keményen beleszállt Trump terveibe

A japán autógyártó a legutóbbi fél, amely elítéli a Trump-adminisztráció terveit az importált autókat érintő lehetséges vámokkal kapcsolatban. A Mazda vezetése szerint az ilyen pluszköltségek az ipart és az Egyesült Államok fogyasztóit is negatívan érintik.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.03 13:24

Több válságforgatókönyvet is kidolgozott a Foxconn

Valójában nem kereskedelmi, hanem technológiai háború dúl az Egyesült Államok és Kína között – jelentette ki a tajvani Foxconn vezérigazgatója, Terry Gou a vállalat részvényesi közgyűlésén pénteken.

MTI | 2018.06.22 14:38

Visszanyal a fagyi – az amerikaiak is bajba kerülhetnek a vámok miatt

Londoni pénzügyi elemzők szerint az amerikai gazdaságra és a fogyasztókra is visszaüthetnek a kínai termékekre már bejelentett, de főleg a kilátásba helyezett még további importvámok, tekintettel arra, hogy az amerikai piacra irányuló kínai export zöme fogyasztási cikk.

MTI | 2018.06.21 10:27

Az OECD szerint az amerikai vámok dacára is erősödik a német gazdaság

Erős marad Németország gazdasági növekedése az amerikai protekcionista kereskedelempolitika jelentette fenyegetés dacára, a berlini kormánynak a befektetések növelésére kellene felhasználni a költségvetési többletet, hogy csökkentse a folyó fizetési mérleg többletét – vélik a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szakértői.

MTI | 2018.06.12 15:29

Jogsértőnek tartják Trump vámjait a németek

A német szövetségi kormány elutasítja az Egyesült Államok kormánya által az acélra és az alumíniumra kivetett védővámokat – közölte Steffen Seibert kormányszóvivő.

MTI | 2018.06.01 11:25

Trump nem nyugszik addig, míg Mercedesek közlekednek Amerikában

Ki akarja szorítani az Egyesült Államok piacáról a Daimler német autógyártó társaságot Donald Trump, az amerikai elnök erről Emmanuel Macronnal is beszélt a francia államfő áprilisi washingtoni látogatásán - jelentette csütörtökön a Wirtschaftswoche című német gazdasági hetilap.

MTI | 2018.05.31 15:11

Az EU szigorít, az USA enyhít – hogy is van ez az emissziószabályozás?

A Trump adminisztráció egyre több dolgot rúg fel, melyek elődje, Barack Obama intézkedéseinek köszönhetően alakultak ki. Ilyen az a terve is, mely szerint az autógyártók számára kedvezően módosítaná az üzemanyagfelhasználás hatékonyságához kötődő sztenderdeket.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.05.24 06:00

1 2 3 4 5 6 7

Kiemelt Partnereink