carsharing

Az Audi tesztelni kezdte a házon belüli autómegosztást

A berlini Drive By startuppal közösen kezdett az Audi egy állomáshoz kötött autómegosztó szolgáltatásba, egyelőre előre meghatározott városrészek bérlői és felhasználói számára. A projekt neve Audi Pool – lehet, hogy nem árt megjegyezni.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.25 15:00

Jönnek a bérelhető Volvók

Nem a levegőbe beszélt a kínai-svéd gyártó, amikor mobilitási szolgáltatást emlegetett: a 2019 elején induló M márka okostelefonos alkalmazáson keresztül teszi majd mindenki számára hozzáférhetővé a járműveket és egyéb szolgáltatásokat.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.25 06:05

A német állam támogatja az autómegosztást

Törvényt hoznak a közösségi autómegosztó szolgáltatások támogatásáról, a német szövetségi kormány tervezete alapján a szolgáltatók kiváltságokat kaphatnak.

MTI | 2016.08.25 15:27

Nem birtokolunk, megosztunk – mi lesz így a gazdasággal?

A fogyasztói szokások jelentős megváltozása által létrejött „sharing economy” cégek – Couchsurfing, Airbnb, Uber és társaik – úgynevezett „teremtő rombolással” forgatnak fel teljes iparágakat néhány év leforgása alatt. Számos ilyen vállalat mára világméretű céggé nőtte ki magát. Ezzel párhuzamosan nemcsak iparágakat, de milliók mindennapi életét is átalakítja az új trend: közösségi irodaházakban ad hoc lehet irodát „bérelni” akár pár órára, bepattanhatunk mások autójába egy rövid fuvarra vagy Bubit bérelhetünk két kattintással, ahogy már lakáséttermi vacsorával zárni a napot is teljesen természetes esemény. A PwC Magyarország szakértői tanulmányukban azt vizsgálják, milyen hatással lehet ez a globális trend az üzleti és a hétköznapi életre, illetve milyen szabályozói és működési problémák várnak megoldásra.

autopro.hu | 2015.11.09 15:27

Egyre reálisabb a közösségi autózás

Budapesten is van már autómegosztó, Milánóban fizetnek, ha otthon hagyjuk az autót, Londont meghódíthatja a BMW, Amerikában Ferrarin is lehet osztozkodni.

autopro.hu | 2014.12.10 05:25

Kocsimegosztó program indult Budapesten

Kocsimegosztó, úgynevezett carsharing szolgáltatást indított egyelőre tíz Opellel az egyebek mellett gépjármű-bérbeadással foglalkozó Avalon Kft.

Biró Csongor | 2013.09.13 08:22

1 2

Kiemelt Partnereink