Techtogether Több száz mérnökre van szükség Szombathelyen

Több száz mérnökre van szükség Szombathelyen

autopro.hu | 2014.08.13 10:48

Több száz mérnökre van szükség Szombathelyen

A Savaria karnevált népszerűsítő sajtótájékoztatón a gépészmérnök-képzés elindulásáról esett szó.

Puskás Tivadar polgármester beszédében felidézte: kétéves munka eredménye, hogy a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság az elmúlt hetekben rábólintott a szombathelyi gépészmérnök-képzés akkreditációs anyagára. A komoly sikerhez példaértékű összefogásra volt szükség mind a hat nagyvállalat (a BPW Hungária, a Delphi, az Epcos, a Jabil Circuit Magyarország, az LuK Savaria és az Opel)mind a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ, mind a Nyugat-magyarországi Egyetem, mind pedig a megyeszékhely részéről – hangzott el.

A karnevál amellett, hogy az antik időktől idézi meg Szombathely történelmét a város jelenlegi értékeit, illetve a jövőjére vonatkozó terveit is meg kívánja mutatni a látogatóknak.

Utóbbiakhoz tartozik a gépészmérnök-képzés indulása. Ezért az Iseum előtt egy, a képzést népszerűsítő stand várja majd az érdeklődőket, természetesen a karneválra szabva, modern autó helyett egy korhű harci bigával.

Németh István, a Savaria Egyetemi Központ Természettudományi Kar tudományos és gazdasági dékánhelyettese a képzés elindítása érdekében megvalósult összefogást Magyarországot előrevivő, követendő példának nevezte. A korábban felsorolt partnereken kívül a sikeres akkreditáció érdekében sokat segített még a duális képzés hazai szászlóshajója, a Kecskeméti Főiskola – tette hozzá.

Németh István a jövőbeni tervekről szólva elmondta, hogy a későbbi mesterképzés elindításához a kutatási háttér megalapozására van szükség.

Szijártó Zsolt, a Nyugat Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ ügyvezető igazgatója a nagyvállalatok nevében szólt. A következő években a cégeknek több száz mérnökre lesz szükségük, ez garantálja, hogy a magas színvonalú elméleti, illetve a céges környezetben megvalósuló gyakorlati oktatás után a végzett hallgatók biztos életpályát indíthatnak el.

A cikk bővebben az alon.hu oldalon olvasható.

Kiemelt Partnereink