Techtogether Találjon megoldást digitalizációs kihívásaira!

Találjon megoldást digitalizációs kihívásaira!

Pörge Béla | 2023.10.06 07:19

Találjon megoldást digitalizációs kihívásaira!

Fotó: Kontron

Váltsa meg jegyét a TECHTOGETHER+ járműipari konferenciára és látogasson el október 17-én Budapestre, az Eiffel Műhelyházba! A rendezvényen egyéb témák mellett a digitalizáció járműiparra gyakorolt hatásairól, és a digitalizáció okozta kihívásokra adott válaszokról is hallhat előadásokat a témában jártas szakemberektől.

Hirdetés

Október 17-én a fővárosi Eiffel Műhelyházban a járműipari szereplők és a téma iránt érdeklődők számára kihagyhatatlan konferenciára kerül sor! Az autopro.hu és a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) ismét megrendezi közös járműipari konferenciáját, ami idén a TECHTOGETHER+ nevet kapta. A rendezvény keretében a konferencia mellett egy innovatív ipari technológiákra fókuszáló kiállítás, és a már komoly hagyományokkal rendelkező Techtogether mérnökhallgatói verseny is megszervezésre kerül.

A fenntarthatóság útján az autóipar - Versenyképes megoldások a mesterséges intelligenciától az elektrifikációig – című konferencia az aktuális járműipari trendekre és kihívásokra fókuszál. A résztvevők egyedülálló prezentációkat hallhatnak mesterséges intelligencia, kiterjesztett és virtuális valóság, elektromobilitás és hajtásfejlesztések, valamint ESG témakörökben. Az esemény keretében a hazánkban tevékenykedő, meghatározó iparvállalatok képviselői mutatják be a legújabb technológiai fejlesztéseiket és innovációkat, továbbá ismertetik az ESG-ben rejlő kihívásokat és lehetőségeket.

Digitalizálni kell!

A digitalizáció mára megkerülhetetlen jelenség a legtöbb iparágban, így természetesen a járműiparban is. Ma már nemcsak arról van szó, hogy így szerezhetnek a vállalatok előnyt a hatékonyság és a jövedelmezőség területén, hanem aki nem akar lemaradni a versenytársaitól, annak muszáj beruháznia a digitalizációba is. A Digitalizációs kihívások? Megoldási javaslatok szakértőktől című szekció a TECHTOGETHER+ konferencián ezzel a témakörrel foglalkozik.

Az első előadást Szűcs Réka, a Deloitte Magyarország Fenntarthatóság és Klímaváltozási tanácsadás üzletágvezetője tartja, a 12:15-kor kezdődő előadás címe: Átállások kora: a dekarbonizáció és a digitalizáció kapcsolata. 12:30-tól Fekete Attila, a fiREG.hu Kft. fejlesztési igazgatója beszél a papírmentes tűzvédelemről a Kihívások és megoldások: Papírmentes tűzvédelmi nyilvántartások bevezetése vállalatoknál című előadásában.

Őt követi Nyirő Ferenc, a Kontron Hungary Kft. Ipari digitalizációs üzletágának vezetője, aki A digitalizálás nem előny. Szükségszerűség! címmel tart előadást. Az ebédszünet előtt pedig Fodor Attila, a GeniuSafe ügyvezetője következik, aki az ADAS rendszerek kiberbiztonsági kihívásairól fog beszélni.

A konferencia mellett az említett kiállításon is jelenlévő vállalatok szakembereitől is sokat megtudhat a témáról. A Kontron Hungary kiállítóként is részt vesz a TECHTOGETHER+ rendezvényen, így szakmai kérdéseikkel a kiállítói térben található standnál is kereshetik a vállalat szakértőit!

Szücs Réka | Deloitte Magyarország | Fenntarthatósági és Klímaváltozási Tanácsadás üzletágvezető

Réka 2017-ben csatlakozott a Deloitte Fenntarthatósági és Klímaváltozási Tanácsadás üzletágához, amely vezetését 2022-ben vette át. Környezetmérnöki diplomája mellett nemzetközi jog és fenntartható fejlődés területén szerzett LLM, jogi mesterfokozatot. A környezetvédelem és fenntarthatósági tanácsadás széles területein szerzett iparágakon átívelő tapasztalatot, a környezetvédelmi engedélyezések és due diligence projektektől a fenntartható pénzügyekig. Szakterülete az általános vagy különböző szabványok (GRI, SASB, TCFD) szerinti fenntarthatósági, ESG és integrált jelentések készítése, hitelesítése és a kapcsolódó stratégiai célkitűzések támogatása, illetve az ehhez kapcsolódó lényegességi vizsgálat és vállalati, ellátási láncon belüli adatgyűjtési feladatok tervezése és vezetése.

Réka többféle tanúsítvánnyal rendelkezik fenntarthatósági jelentéstételi sztenderdek, az SAP EHS, valamint a klímaváltozáshoz kapcsolódó pénzügyi kockázatok kezelésének területén. A Deloitte számos iparági tudásmegosztást célzó kezdeményezésében vesz részt, például az LCA, a szabályozói változásokra való felkészülés és a jelentéstétel területén.

Fekete Attila | fiREG.hu Kft. | fejlesztési igazgató

Fekete Attila mérnök-informatikus, 41 éves.

A fiREG.hu Kft.-t tűz- és munkavédelmi szakértő társával alapították 2017-ben azért, hogy a tűzvédelmi nyilvántartásokat papírmentesítsék, sokkal korszerűbb lehetőséget adjanak ezzel üzemeltetők, EHS vezetők és koordinátorok számára, mint bármi korábban.

Nyirő Ferenc | Kontron Hungary Kft. | Ipari Digitalizációs üzletág vezető

Nyirő Ferenc 1989-ben szerzett gépészmérnöki diplomát a Budapesti Műszaki Egyetem Járműgépész Karán. Kulcsszerepet játszott a korszerű 3D-s CAD/CAM/CAE technológiák magyarországi meghonosításában a Pro/ENGINEER (mai nevén Creo) bevezetésével. Az utóbbi években kiemelten fókuszált az ipari digitalizációs megoldások elterjesztésére a magyar gyártó cégek körében. 2019-ben vezetésével indult el az ország történetének legnagyobb ipari digitalizációs oktatási programja öt vezető magyar egyetem bevonásával “S&T University 4.0“ néven.

Fodor Attila | GeniuSafe | Ügyvezető

Fodor Attila 20 éve Németországban élő autóipari szakértő. Munkája fő fókuszában a minőségbiztosítási, funkcionális biztonsági, valamint kiberbiztonsági rendszerfejlesztési projektek állnak. Tanácsadó, auditor, certifikátor, projektvezető. Az autóipari kiberbiztonsági auditorok trainere a TÜV Reihnlandnál.

Az október 17-én a budapesti Eiffel Műhelyházban megrendezésre kerülő TECHTOGETHER+ Járműipari konferencia mellett egy innovatív ipari technológiákra fókuszáló szakmai találkozó, és a már komoly hagyományokkal rendelkező Techtogether mérnökhallgatói verseny is megszervezésre kerül.

Az egynapos rendezvényen párhuzamosan zajlanak a programok az eltérő közönségnek. Az autopro.hu és a MAGE közös járműipari konferenciájának a belépő díja: 60.000 Ft+áfa. Szerezze be jegyét most az alábbi linkre kattintva! A rendezvény keretében megtartott szakmai találkozó és mérnökhallgatói verseny díjmentesen látogatható, csupán előzetes regisztrációhoz kötött.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink