Techtogether Nem tudod, mit tanulj? Keresed az első munkahelyed?

Nem tudod, mit tanulj? Keresed az első munkahelyed?

Pardavi Mariann | 2017.09.27 09:34

Nem tudod, mit tanulj? Keresed az első munkahelyed?

A magyar gazdaság húzóágazata az autóipar, ami egyúttal azt is jelenti, az a diák, aki emellett dönt, remek állások közül választhat az iskolaévek után, a legmodernebb eszközökkel dolgozhat, külföldi kiküldetéseken vehet részt. Ha még nem tudod, melyik mérnöki terület a legtesthezállóbb számodra, segít dönteni a Techtogether!

Hirdetés

A Techoghether Automotive Hungary egy igazán különleges, meghívásos alapú csapatverseny. Ide kizárólag azok a hallgatók kaptak meghívást az Autopro.hu járműipari szakportál szerkesztőségétől, akik nagy eredményeket értek el hazai vagy nemzetközi versenyeken. A Techtogether Automotive Hungaryn ugyanis olyan hallgatók vesznek részt, akik szabadidejükben 130 km/h sebességgel száguldó versenyautókat építenek. Ezekkel a járművekkel olyan versenyeken indulnak, amit a Forma1 előszobájaként emlegetnek szakmai körökben.

Természetesen többféle mérnöki terület tudása kell ahhoz, hogy megvalósuljanak a csapatok által tervezett, legyártatott és épített járművek, ennek megfelelően a teamek is vegyesek: vannak gépészmérnökök, járműmérnökök, mechatronikai mérnökök, tervezőmérnökök és így tovább.

Díjmentes belépőért regisztrálj!

A Techogether Automotive Hungaryn ezek a járműves csapatok vesznek részt, hogy megmérkőzzenek egymással olyan vetélkedő során, ahol aranyfokozatú támogatóként az Audi Hungaria Motor Kft. és a Mercedes Benz Manufacturing Kft., ezüstfokozatú támogatóként pedig a BPW Kft., az Luk Savaria Kft., a Fémalk Fémöntészeti és Alkatrészgyártó Zrt., a Continental Automotive Hungary Kft., a TEQUA International Kft., a Flextronics Kft., az Aventics Kft., az S&T Consulting Hungary Kft., a Magyarmet Finomöntöde Kft., a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., a Nemak Győr Kft., a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, a Hepenix Kft. és az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont adják a feladatokat. A rendezvényre azért érdemes ellátogatni érdeklődőként, mert első kézből kapható információ arról, mivel foglalkozik egy-egy mérnöki terület, melyek az erősségei egy-egy műszaki felsőoktatási intézménynek, milyen karrier vár egy fiatal mérnökre Magyarországon.

Annak pedig főleg érdemes ellátogatni a Hungexpóra, aki már befejezte a műszaki tanulmányait, hiszen a kiállítóként megtalálható cégek azzal a szándékkal lesznek ott, hogy új szakembereket találjanak fejlesztéseikhez.

Kinek kötelező eljönni tehát? Aki még nem tudja, mit szeretne kezdeni az életével, de szeret bütykölni. Aki már tudja, hogy mérnök lesz, de nem tudja, melyik terület számára a legjobb. Aki hamarosan befejezi, vagy már be is fejezte a mérnöki tanulmányait és nem egyszerűen munkát, hanem karriert keres.

Helyszín: Hungexpo, Automotive Hungary szakkiállítás
Időpont: 2017. október 18-20.

Kiemelt Partnereink