Techtogether Megfogók sorát vonultatja fel a TECHTOGETHER+-on a SCHUNK

Megfogók sorát vonultatja fel a TECHTOGETHER+-on a SCHUNK

autopro.hu/P.B. | 2023.10.13 07:20

Megfogók sorát vonultatja fel a TECHTOGETHER+-on a SCHUNK

A SCHUNK 2023-as Automotive Hungary és Ipar Napjai kiállításon bemutatott termékeinek egy része. | Fotó: Pörge Béla

Számos új termékét mutatja be a Techtogether kiállításon a Schunk október 17-én a fővárosi Eiffel Műhelyházban. A kiállítás ingyenesen látogatható, míg a TECHTOGETHER+ járműipari konferenciára jegyet kell váltania az érdeklődőknek.

Hirdetés

Október 17-én Budapesten, az Eiffel Műhelyházban ismét megrendezi az autopro.hu a TECHTOGETHER+ rendezvény keretében a MAGE-val közös szervezésű járműipari konferenciáját, ami mellett helyet kap az innovatív technológiákra koncentráló szakkiállítás és a hagyományos Techtogether mérnökhallgatói verseny kap helyet a rendezvényen. A kiállítás és a mérnökhallgatói verseny ingyenesen látogatható.

Érdemes lesz a rendezvényre ellátogatnia akkor is, ha kifejezetten a robotmegfogók iránt érdeklődik. A kiállításon több új termékével képviselteti magát a nemzetközi technológiai vezetőszerepet betöltő SCHUNK.

EGU

Rugalmas gyártási felhasználás, akár a munkafolyamat első lépésétől, különösen nehéz üzemi körülmények között is – ez jellemzi a SCHUNK új, intelligens, univerzális megfogóját. A megfogó könnyedén beépíthető változatos gyártási folyamatokba is. Az integrált szorítóerő-megtartás és a megnövelt szorítóerőt biztosító StrongGrip üzemmód a különféle megfogási feladatok megbízható partnerévé varázsolják az EGU-t. Előnyei közé sorolható még többek között a nagyobb folyamatbiztonság és a számos csatlakozási lehetőség.

SCHUNK EGU megfogó

SCHUNK EGU megfogó | Fotó: SCHUNK

EGK

A kisméretű alkatrészekhez kifejlesztett EGK elektromos megfogó maximális folyamatbiztonsággal végzi az anyagmozgatást. Kialakításának köszönhetően nagyon rugalmasan használható különböző alkalmazásokhoz akár nehéz üzemi körülmények között is. A nagy löketnek és a szorítóerő biztosításnak köszönhetően megbízhatóan képes a félkész termékek, valamint a különböző méretű kész alkatrészek kezelésére gépkiszolgálási feladatoknál.

A tisztatér-tanúsítvánnyal rendelkező megfogó minden alkalmazási területen használható, ahol különösen fontos a higiénia. Az EGK számos lehetőséggel rendelkezik a csatlakoztathatóság terén, így a felhasználók maguk határozhatják meg az intelligens megfogó működési körét. Egyedülállóan sokféle interfésszel rendelkezik, és minden releváns– PROFINET, EtherCat, EtherNet/IP, IO-Link és Modbus RTU – hálózatba integrálható. A SCHUNK az EGK megfogót három méretben tette elérhetővé 26,5 és 51,5 lökethossz között, fékkel vagy anélkül.

PGL-plus-P

Rugalmas, robusztus, biztonságos – ez az univerzális PGL-plus-P megfogó. Univerzális kétujjas párhuzamos megfogó nagy pofahosszúsággal, integrált érzékelőrendszerrel és nagy teherbírással rendelkezik a többfogú vezetésnek köszönhetően.

SCHUNK PGN-plus-P megfogó

SCHUNK PGN-plus-P megfogó | Fotó: Schunk

PGN-plus-P

A többfogas megvezetéssel ellátott univerzális PGN-plus-P pneumatikus megfogók jellemzője az állandó kenés, a nagy szorítóerő és a kiemelkedő maximális löket. A kétujjas megfogók univerzálisan alkalmazhatók munkadarabok megfogásához és mozgatásához. Az alapkivitel egyaránt felhasználható tiszta és enyhén szennyezett környezetben, az erősebben szennyeződött területeken való alkalmazáshoz pedig speciális termékváltozatok állnak rendelkezésre. A PGN-plus-P pneumatikus megfogók kiválóan elviselik a magas környezeti hőmérsékletet vagy az agresszív közeget is. A PGN-Plus-P megfogók széles kiegészítőválasztékának köszönhetően az univerzális moduláris megfogórendszer szinte minden automatizálási feladatban megállja a helyét.

A SCHUNK nemzetközi technológiai vezető szerepet tölt be a szerszám- és munkadarab befogás, a megfogási technológia és az automatizálási technológia területén. A nyolc üzemben mintegy 3500 alkalmazott, valamint 34 közvetlen tulajdonú leányvállalat és a világ több mint ötven országában működő értékesítési partnerek biztosítják az intenzív piaci jelenlétet.

A jövő alakítása innovatív technológiákkal - ez a SCHUNK hitvallása. Ennek érdekében a családi tulajdonban lévő vállalat termék- és szolgáltatási portfóliójának intenzív továbbfejlesztését és digitalizálását szorgalmazza, hogy az ipari folyamatokat hatékonyabbá, átláthatóbbá és fenntarthatóbbá tegye. A SCHUNK ügyfeleivel és partnereivel együtt néz szembe a jelenlegi és jövőbeli kihívásokkal: Kéz a kézben a holnapért! Találkozzon a SCHUNK szakértőivel a TECHTOGETHER+-on, regisztráljon most a díjmentesen látogatható kiállításra!

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink