Techtogether Hogyan tekint egy mérnök egy versenyautóra?

Hogyan tekint egy mérnök egy versenyautóra?

Pörge Béla | 2021.12.30 10:20

Hogyan tekint egy mérnök egy versenyautóra?

Fotó: Lugosi Péter

Az első szezon eredményeiről - illetve arról, hogyan válhat valaki versenymérnökké - Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője, Boriszov Dániel, a M1RA technikai vezetője és Widner Attila, a HUMDA Lab kutatója beszélgettek.

Hirdetés

A kerekasztalbeszélgetés során megtudtuk, hogy a hazai mérnöki tudás jelentős mértékben hozzájárult az elektromos túraautó-versenyzés alapjainak letételéhez és a sorozat fenntarthatósági reformjának megvalósításához, ugyanis a PURE ETCR sorozat legelső szezonjában - melyben kizárólag tisztán elektromos hajtású versenyautók vettek részt - a mezőny három csapatából kettő magyar vonatkozású volt.

Bári Dávid a beszélgetésen elárulta, hogy a M1RA egyik távlati célja, hogy magyar mérnökök által fejlesztett autóval egy magyar versenyző világbajnok lehessen.

Szó esett még arról is, hogy mérnökszemmel mi a legérdekesebb egy versenyautón, valamint arról is, miért érdemes már egyetemistaként Formula Student csapatokba jelentkezni és részt venni az olyan versenyeken is, mint a Techtogether.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink