Techtogether A MOL-LUB is stratégiai partnere a Kecskeméti Főiskolának

A MOL-LUB is stratégiai partnere a Kecskeméti Főiskolának

MTI/autopro.hu | 2011.06.03 08:18

A MOL-LUB is stratégiai partnere a Kecskeméti Főiskolának

Az oktatásban és a kutatásban működik együtt a Mol kenőanyaggyártással foglalkozó leányvállalata, a MOL-LUB Kft. és a Kecskeméti Főiskola, az erről szóló szándéknyilatkozatot csütörtökön írta alá Richard Milošovič a MOL-LUB ügyvezető igazgatója és Danyi József rektor – közölte a Mol csütörtökön.

Hirdetés

A MOL-LUB a most aláírt együttműködési szándéknyilatkozat alapján a leendő autóipari szakemberek kenéstechnikai tudásának fejlesztésével vesz részt a főiskola gyakorlatorientált képzésében. A cég közreműködik a szakmai tantárgyak tematikájának összeállításában, vállalja diplomamunkák támogatását, szakemberei előadásokat tartanak az iparági tantárgyakban, illetve a járműipari szabadegyetem keretében. A hallgatók gyárlátogatáson ismerhetik meg a MOL-LUB almásfüzitői telephelyét.

Az oktatáson túl a cég és a főiskola együttműködik a kutatás területén is, valamint a MOL-LUB Kft. támogatja a főiskolán belül működő Környezetbarát Technológiák Tudásközpont munkáját. A megállapodással a Mercedes után a MOL-LUB Kft. lett a főiskola második stratégiai partnere.
A Mol-csoport összesen nyolc magyarországi felsőoktatási intézménnyel – a Pannon Egyetemmel, az ELTE-vel, BME-vel, a Corvinus Egyetemmel, az SZTE-vel, a Miskolci Egyetemmel, a Debreceni Egyetem és mostantól a Kecskeméti Főiskolával – működik együtt stratégiai partnerként, emellett még négy jelentős szlovákiai egyetemmel van hasonló megállapodása – olvasható a közleményben.

Kiemelt Partnereink