Techtogether A jövőben a valódi a virtuális autóval fog versenyezni

A jövőben a valódi a virtuális autóval fog versenyezni

Végh Martin | 2022.12.20 16:23

A jövőben a valódi a virtuális autóval fog versenyezni

Fotó: HUMDA

Az október 18-19-én megtartott Techtogether 2022 keretében ismét megrendezésre került a HUMDA Nap, melyen számos izgalmas előadással várták az érdeklődőket. Ezek egyikének tárgya a HUMDA Lab Nonprofit Kft. által koordinált Digital Twin projekt volt, mely kikövezheti az utat egy olyan technológia számára, amivel a jövőben a valódi versenyautókkal együtt, virtuális formában körözhetünk a pályán.

Hirdetés

A projektről Fazekas Máté, a HUMDA Lab kutatója beszélt a Techtogether 2022 mérnökhallgatói verseny második napján.

Felvezetésképpen bemutatta, hogy a Forma-1 versenytechnológiájában milyen mértékű fejlődés ment végbe az évtizedek alatt, továbbá rámutatott, hogy ezzel párhuzamosan a közvetítést lehetővé technológiák oldalán is folyamatosan jelentek és jelennek meg új megoldások.

Utóbbiak lehetővé teszik, hogy minél pontosabban és többféle szemszögből kövessük a pályán történteket, de továbbra is csak nézők maradunk – fejtette ki Fazekas Máté, aki szerint a következő lépés, hogy mi is bekapcsolódhassunk a versenybe.

Pontosan ezt a célt szolgálja a Digital Twin projekt, amivel virtuálisan 21. versenyzőként léphetünk be a versenybe. Fazekas Máté a továbbiakban bemutatta a rendszer felépítését, működési elvét, illetve, hogy az egyes partnerek hogyan járulnak hozzá a megvalósításhoz. Végezetül a projekt eredményeként születő fejlesztések egyéb felhasználási lehetőségeiről is szót ejtett.

Fazekas Máté teljes előadását a lentebbi videón tekinthetik meg.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink