Techtogether Legsikeresebb évüket zárták a győri járműépítők

Legsikeresebb évüket zárták a győri járműépítők

autopro.hu/P.M. | 2016.10.21 09:25

Legsikeresebb évüket zárták a győri járműépítők

A győri Széchenyi István Egyetemen tevékenykedő Arrabona Racing Team jópár Formula Student versenyen rajthoz állt idén, legkiválóbban a német futamon teljesítettek.

Hirdetés

– Ez a szezonunk kiemelkedően sikeresnek számít. Az első közös versenyeinket teljesítettük motorfelelős partnercsapatunkkal, a Szengine-nel közösen. Nagy figyelem és várakozás kísérte már csak emiatt is a harmadik évünket a szponzoraink, illetve az egyetem részéről is. Minden versenyen a nemzetközi mezőny első felében végeztünk, ezek közül is kiemelkedőnek tartom a világ legrangosabb Formula Student versenyén, a német versenyen elért 17. helyezésünket. Ezt az eredményt 73, kategóriánkban induló csapat közül, több, a világranglista közvetlen élmezőnyébe tartozó csapatot legyőzve értük el. Ezt egyben a csapat történetének egyik, ha nem a legnagyobb sikereként is értékelem – foglalta össze az idei évet Kolossváry Tamás, az Arrabona racing Team csapatkapitánya.

Jelenleg újra a tervezésé, illetve a tesztelésé a főszerep. Már a negyedik jármű terveit készítik CAD modellek formájában, miközben az időjárási viszonyoktól függően tesztelnek különböző beállításokat a korábbi autóikon, amelynek eredményeit majd a negyedik autó fejlesztése során használják fel.

– A tagok megfelelő utánpótlása, a tudás csapaton belül tartása a hozzánk hasonló hallgatói csapatoknak örök feladat és kihívás. Nálunk is megkezdődött a tagfelvételi időszak, igyekszünk a távozó, diplomázó tagokat elszánt, érdeklődő fiatalokkal pótolni. A régi tagok közül sokan támogatóinknál helyezkedtek el. Ezen a téren is természetesen meghatározó az Audi Hungaria, mint a térség meghatározó munkáltatója, de más kisebb cégek is szívesen látják a frissdiplomás, mégis tapasztalt mérnökeinket. Van olyan korábbi csapattársunk is, aki például a motorsportban, az egyik magyar tulajdonú versenycsapatnál találta meg számítását. Valószínűleg egyébként ez a forma az ideális egy Formula Studentben edződött hallgató számára, ugyanis a szezon során érkező kihívások, feladatok jellege és sokszor „tegnapi” határideje némiképp más mentalitást és munkarendet követel meg, mint az iparban.

Az Arrabona racing Teamből főként járműmérnök és gépészmérnök hallgatók érkeznek a Tectogether Automotive Hungaryre, de villamosmérnöknek, műszaki menedzsernek és informatikusnak tanulók is.

Kiemelt Partnereink