Techtogether Díjat kapott a győri alternatív járműfejlesztő csapat

Díjat kapott a győri alternatív járműfejlesztő csapat

autopro.hu | 2015.01.08 06:18

Díjat kapott a győri alternatív járműfejlesztő csapat

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Presztízs Díj átadóját Győrben, ahol nyolc cég és szervezet munkáját ismerték el. Az innovatív megoldásokért járó díjat a SZEnergy csapatot működtető győri Alternatív Közlekedést Fejlesztő Hallgatói Közhasznú Egyesületnek ítélték oda. Pup Dánielt, a csapat menedzserét kérdeztük.

A győri Széchenyi István Egyetem járműépítő csapatát az intézmény oktatói és hallgatói alkotják. A 2006-ban alakult SZEnergy Team célja, hogy az alternatív energiával hajtott elektromos járművek hatékonyságát fejlesszék és a technológia életképességét bizonyítsák. Tevékenységeik mellett az általuk fejlesztett járművek a Shell Eco-marathon Europe elnevezésű, európai szintű energiatakarékossági versenyen bizonyítanak 2008 óta.

Pup Dániel

– Járműveinkben a legkorszerűbb innovatív technológiákat alkalmazzuk, szinte kivétel nélkül minden alkatrészünk, rendszerünk saját, egyedi fejlesztésű. A munkánk év közben a tervezés és tesztelés fázisában láthatatlanok, hiszen nem kapnak nagy publicitást. Kiállításokon és szakmai rendezvényeken természetesen részt veszünk, de elhatároztuk, nemcsak a versenypályán szeretnénk elismeréseket szerezni. Emellett nagyon fontos a hallgatók, csapattagok motivációjának fenntartása. Egy ilyen díjra való pályázás készülődéssel, filmkészítéssel, izgalommal jár, az elnyerése pedig jelentősen hozzájárul a csapatmorál alakulásához is – mondta el Pup Dániel.

A csapat tagjai legutóbb egyébként az autopro.hu szervezésében megvalósult Techtogether mérnökhallgatói versenyen kovácsolódtak még inkább össze a színes elméleti és gyakorlati feladatok megoldása során.

– Ez a díj hatalmas elismerés számunkra és nagyon nagy megtiszteltetés. Úgy gondolom, hogy minden vállalkozás szeretné ezt egyszer magáénak tudni. Épp ezért ez egy jogosítvány is nekünk leendő szponzorainkhoz. Sokkal hitelesebbek lehetünk így a támogatók keresésénél, nagyon nagy lehetőségnek gondoljuk.

A csapat jelenleg gőzerővel dolgozik a SZElectricity elnevezéső versenyautójukon, hogy a 2015-ös évi Shell Eco-marathon Europe versenyen részt vehessenek. A járművel nagy terveik vannak, úgy gondolják, még egy vagy két versenyévadnyi fejlesztési potenciál van az autóban. Emellett természetesen már elkezdtek dolgozni a következő versenyautójukon is.

Kiemelt Partnereink