Szolgáltatók Zöld és olcsó megoldás gépparkjának frissítésére!

Zöld és olcsó megoldás gépparkjának frissítésére!

autopro.hu | 2022.06.03 07:17

Zöld és olcsó megoldás gépparkjának frissítésére!

Fotó: Surplex

A gépparkját rendszeresen fejlesztenie kell annak, aki a gépkocsigyártásban versenyképes akar maradni. Ellátási nehézségek és költségvetési korlátok miatt új eszközök beszerzése sok esetben ki van zárva. A megoldás: használt gépek.

Hirdetés

Szinte egyetlen ágazat sem annyira automatizált, mint a gépkocsigyártás. Az ipari robotok már nem kerülhetők meg, a gyártósorokat ugyanakkor folyamatosan fejleszteni kell. Ez azt jelenti, hogy jól karbantartott és értékes ipari robotok egyre gyakrabban kötnek ki a használt gépek piacán.

Ezúttal a Fanuc hat ipari robotja és az F.EE gyártó két lineáris tengelye szerepel a Surplex használt gépekkel foglalkozó online aukciósházának kínálatában még 2022.06.15-ig. A berendezések egy német autógyártó győri telephelyének gyártóüzeméből származnak – írja a vállalat közleménye,

Garantált jó minőség

A Fanuc következő robotjaiból kerül kalapács alá két-két példány:

  • M-900iA/260L
  • R-2000iB/210F
  • R-2000iB/125L

A Fanuc M-900iA/260L egy hattengelyes robot, 260 kilogramm teherbírással. Az L betű az extra hosszú robotkarral felszerelt változatra utal, így hatósugara 3,1 méter. Az R-2000 sorozat robotjai a Fanuc világszerte legnagyobb számban értékesített terméke. A kínálatban szereplő négy berendezés teherbírása 210 illetve 125 kilogramm. Az F kiegészítő jelzés a robot alapváltozatát jelöli; az L a hosszabb karral felszerelt kivitelt. Ezek különösen kompakt és gyors berendezések, az anyagmozgatás és a termékhegesztési alkalmazások minden területéhez alkalmasak.

A robotok többnyire egy adott helyen fixen vannak telepítve. Ez nem rugalmas és behatárolja a munkateret - az ipari robot mozgatható, ha lineáris tengelyre telepítik. Az F.EE BoHi 1190 robotmozgató tengely minden robottípushoz és gyártóhoz alkalmas, és a robotokat több mint 3 méteres szakaszon mozgatja.

Megéri használtat venni

Aki használt gép vásárlása mellett dönt, annak szakértőkkel kell együttműködnie. Ezáltal biztosra mehet, hogy a berendezések még jó állapotban vannak, erről a Surplex projektmenedzserei gondoskodnak, akik képzett szakértők.

A Surplex munkatársai szakértelmükkel és a kínálatban szereplő gépek átfogó dokumentációjával gondoskodnak az áttekinthetőségről. Az egyik felkínált Fanuc R-2000iB/210F például eddig csupán 2700 üzemórát működött. A robotok átlagosan 15 éves élettartamát tekintve ez még nagyon jó állapotban van – jegyzi meg a közlemény.

A Surplex Európa egyik vezető ipari aukciósháza, amely világszerte kereskedik használt gépekkel és üzemi berendezésekkel. A surplex.com 16 nyelvű aukciós platformon évente több mint 55 ezer ipari árut értékesítenek. A düsseldorfi székhelyű vállalat évi több mint 100 millió eurós forgalmat bonyolít.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink