Szolgáltatók X-Ice Snow: A Michelin új generációs téli gumija már a piacon!

X-Ice Snow: A Michelin új generációs téli gumija már a piacon!

autopro.hu | 2020.07.25 08:20

X-Ice Snow: A Michelin új generációs téli gumija már a piacon!

Fotó: Gumiwebshop.hu

Ugyan a nyári gumik minősége, strapabírása és teljesítménye sem mindegy, de a téli verzió kiválasztására rendszerint nagyobb hangsúlyt fektetnek az autósok. Nem véletlen, hiszen a hideg időszakban fokozott igénybevételnek vannak azok kitéve, és az időjárási körülmények is jobban feladják a leckét az abroncsoknak. Ezzel a Michelin is tisztában van, mely az egyik piacvezető márkaként fokozott figyelmet fordít a gumik fejlesztésére és a korszerű megoldások alkalmazására.

Hirdetés

Modern külső, maximalizált teljesítmény

Az X-Ice Xi3 2011-ben debütált, de a tapasztalatok szerint mégsem volt elég újszerű és markáns, mint ahogyan azt várták volna tőle. Az innováció során az Xi3 teljesítményének megtartása volt a cél, de mellette valami igazán erőteljes és izgalmas vonalat szeretett volna a cég megmutatni a téli gumik piacán. Sabrina Garofalo, a Michelin North Amerika Inc. marketing menedzsere szerint a cél a külső átalakítása és a teljesítmény maximalizálása volt a kezdetekkor. Így született meg a Michelin X-Ice Snow.

Konzultáció a felhasználókkal

Természetesen kiemelt hangsúlyt helyezett a cég most is a vásárlói és felhasználói visszajelzésekre, hiszen tulajdonképpen az autósok azok, akik pontosan ismerik a gumik gyengéit, javításra szoruló területeket. A forgalmazókkal és a végfelhasználókkal konzultálva végül elérhetővé váltak azok az információk, amelyek alapján a márka új modellje napvilágot láthatott.

Tökéletes tapadás, maximális biztonság

Az elsőszámú szempont az volt a gyártás során, hogy jobb tapadást érhessenek el, hiszen ez mindig javításra szoruló követelmény a téli gumik kapcsán. A modell kifejezetten jól teljesít mély hóban, s ez nem jár együtt a kényelmi jellemzők leadásával. Az autópályán történő közlekedés alkalmával kevesebb zaj tapasztalható, a jégen kevésbé csúszik az abroncs, s ezeknek köszönhetően maximális biztonság érhető el. A szélesebb futófelület szintén a közlekedés biztonságát szolgálja, de ezeken felül volt még egy szempont, mely lényeges volt a modell megálmodása során. Ez pedig nem más, mint a gumi megjelenése.

Erőt sugárzó megjelenés

A kereskedők véleménye alapján sokan keresik az agresszív, valóban erőteljes megjelenéssel bíró téli gumikat. A Michelin ezt igyekezett megvalósítani az X-Ice Snow esetében. Mivel Észak-Amerikában viszonylag rövid időablak áll rendelkezésre a téli gumik általános beszerzésekor, ezért valamiben muszáj kiemelkednie egy abroncsnak, hogy azonnal felkeltse az érdeklődők figyelmét. Ez pedig legkönnyebben egy erőteljes megjelenéssel érhető el.

A Michelin North America Inc. Saint-Sauver-ban mutatta be az új abroncsát, és Montreal északi részén, a Mecaglisse-ben demonstrálta a gumit egy tesztvezetés keretein belül. Az X-Ice Snow a korábbi Xi3 és Xi2 abroncsokat váltja fel, és személygépjárművek, CUV-k és SUV-k számára is kapható lesz. A gazdag méretválasztékban mindenki megtalálhatja majd azt, amelyik autójának megfelel.

Jótállás 40 ezer mérföldre

S hogy milyen tapasztalatokat vontak le a tesztvezetések során? Egyértelműen állítható, hogy az X-Ice Snow teljesítmény és fékezés terén is jobban teljesít elődjeinél. Jeges útszakaszon például 10 méterrel hamarabb áll meg, mint az Xi3. Az abroncsokra egyébként a cég 40 ezer mérföldes jótállást vállal, ami a szakemberek szerint bőven elegendő ahhoz, hogy a felhasználóknál akár több szezont is kiváló állapotban kibírjon a gumi.

A Michelin marketing igazgatója, Sylvaine Cuniberti szerint az X-Ice Snow abroncsot kifejezetten úgy tervezték, hogy még szélsőséges téli időjárási körülmények között is nyugodt, kényelmes vezetési élményt nyújtson az autósok számára. Ugyan a Michelin nem hozta nyilvánosságra az új abroncs árát, de a józan ész azt diktálja, hogy valószínűleg magasabb lesz, mint a korábbi típusok.

3D-s lamellák a fokozott tapadásért és vízelvezetésért

A V-alakú futófelületi mintázat, a szélesebb kapaszkodó blokkok és a speciális kialakítás lehetővé teszik, hogy a hóval és a latyakkal jobban elbánjon az abroncs, így gondoskodjon a biztonságos közlekedésről. Az egymásba illeszkedő 3D-s lamellák fokozott tapadást tesznek ehetővé. Nem csak a futófelület változott, hanem az alapanyag is. A vegyület frissítése során olyan szilícium-dioxid vegyület került felhasználásra, amely fagyban is rugalmasságot biztosít a guminak.

Sajnálatos módon ezek a téli gumik csak az Egyesült Államokban és Kanadában vásárolhatóak meg – tudtuk meg a Gumiwebshop.hu szakértőitől.

Ha Michelinben gondolkozna, akkor az Alpin 6 vagy Michelin Pilot Alpin PA4 GRNX típusokat ajánlják a hazai autósok számára.

Kiemelt Partnereink