Szolgáltatók Vegyen részt a XI. Regionális Autóipari Beszállítói Konferencián!

Vegyen részt a XI. Regionális Autóipari Beszállítói Konferencián!

autopro.hu | 2022.09.22 13:19

Vegyen részt a XI. Regionális Autóipari Beszállítói Konferencián!

Fotó: QFD

A rendezvény mottójául szolgáló mondat - Csak a változás állandó – az ókori filozófustól Herakleitosztól származik ugyan, de éppolyan érvényes ma, mint annak idején lehetett – sőt, talán mindennél jobban jellemzi korunkat.

Hirdetés

Az elmúlt évek és a jelen eseményei, változásai folyamatos alkalmazkodásra kényszerítik a gépjárműipar szereplőit is. Nem kell sokat gondolkodnunk, máris sorolhatjuk a hátráltató körülményeket: COVID, energiaválság, infláció, alkatrészhiány, beszállítói problémák.

Rajtunk múlik, előnyünkre vagy hátrányunkra tudjuk-e fordítani a megváltozott külső feltételeket, hiszen azok versenytársainkat is ugyanúgy sújtják. De mégis hogyan tudjuk megőrizni hatékonyságunkat, termelékenységünket a nehezített pályán?

Erre a kérdésre keresi a választ a QFD előadóikkal és résztvevőikkel egyetemben a XI. Regionális Autóipari Beszállítói Konferencián, melyet idén 2022. október 18-19-én, Győrben rendez meg.

Megoldási stratégiák

A rendezvény során a vállalatok képviselői betekintést nyújtanak a felmerülő kihívások kezelésébe, lehetséges megoldási stratégiákat vázolnak fel, amivel biztosíthatjuk a szervezet közép- és hosszútávú eredményességét.

A kétnapos rendezvényen magas szinten képviseltetik magukat a magyarországi német autógyárak és rendszerbeszállítók, a Tier 2-es magyar beszállítók, valamint a délszláv régió jelentős gépjárműipari cégei.

Az előadók között megtalálhatóak az Audi, a Continental, a Robert Bosch, a ZF Hungária, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., a Leoni, az ipari digitalizációval foglalkozó EPIC Innolabs, a német gépjárműipari szövetség minőségirányítási központja (VDA QMC) és az Agrohíd Ipari Kft. prominens képviselői.

A rendezvény programja

Október 18. kedd

8:00-8:50 REGISZTRÁCIÓ

8:50-9:00 MEGNYITÓ - Szabó András Viktor, Ügyvezető Igazgató, QFD Kft.

9:00-9:30 VDA ÚJ ALKATRÉSZEK KÉSZÜLTSÉGI SZINTJÉNEK BIZTOSÍTÁSA (RGA), AZ ÚJ 2022-ES KIADÁS BEMUTATÁSA - Nina Kandler-Schmitt, AUDI Ag.

9:30-10:00 VÁLTOZÁSMENEDZSMENT - Dapsy Zoltán, Ügyvezető Igazgató, Continental Veszprém

10:00-10:30 ELŐADÁS - Mr. Pierluigi GHIONE, Vice president, Country Manager Serbia, Leoni Wiring Systems Southeast Doo.

10:30-11:00 KÁVÉSZÜNET

11:00-11:30 KITEKINTÉS A VDA 6.3 KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓJÁRA - Boris Gillitzer, AUDI Ag.

11:30-12:00 MINŐSÉGMENEDZSMENT RENDSZER MŰKÖDÉSÉNEK OPTIMALIZÁLÁSA AZ AUTÓIPARI FEJLESZTÉSBEN - HIBRID MUNKAVÉGZÉSRE TERVEZVE - Kocsiné Péter Andrea, Szántó Enikő, F. Kiss Zoltán Dávid – Robert Bosch Kft.

12:00-13:00 EBÉDSZÜNET

13:00-13:30 NYERESÉG AZ ADATOK MÖGÖTT - Dr. Nick Gábor, Ügyvezető helyettes, EPIC Innolabs Kft.

13:30-14:00 A FENNTARTHATÓSÁG MINT IRÁNYVONAL - Fonó Péter, Anyaggazdálkodási Vezető, ZF Hungária Zrt.

14:00-14:30 ELŐADÁS - Schoeller Alibert / Fő szponzor - Műanyag tárolók és csomagolástechnika

14:30-15:00 KÁVÉSZÜNET

15:00-15:30 BESZÁLLÍTÓI ELVÁRÁSOKKAL KAPCSOLATOS KIHÍVÁSOK AZ AUTÓIPARBAN - Nikolche Dimeski, Sales Manager,

15:30-16:00 VIRTUÁLIS TISAX - Adlovits László, DNV; Tarján Gábor, QFD Kft.; Dr. Gonda Sándor, Agrohíd Ipari Kft.

16:00-16:30 ELŐADÁS - Salamon Gábor, Ellátási Lánc Igazgató, Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.

16:30-17:00 CSAK A VÁLTOZÁS ÁLLANDÓ - VDA 6.3 ÉS EGYÉB ÚJDONSÁGOK A NÉMET GÉPJÁRMŰIPARI KÖVETELMÉNYEK VILÁGÁBÓL - Ruth Meier, VDA QMC; Szabó András Viktor, QFD Kft.

17:00-19:00 SZÜNET

19:00-20:00 WELCOME DRINK

19:00-22:00 SZIVAR- ÉS CSOKOLÁDÉKÓSTOLÁS

20:00-22:00 GÁLAVACSORA ÉLŐZENÉVEL


Október 19. szerda

TBD ÜZEMLÁTOGATÁS, AUDI ZRT., thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft., DANA Incorporated Light Vehicle Drive Systems, REHAU-Automotive Kft.

8:30-10:00 WORKSHOP I. / TISAX label megszerzése - szakmai workshop gyakorlati példákon keresztül

Adlovits László - DNV, Tarján Gábor - QFD Kft., Dr. Gonda Sándor – Agrohíd Ipari Kft.

8:30-10:00 WORKSHOP II. / Új VDA 6.3

Baginé Kovács Szilvia - QFD Kft.

11:00-12:30 WORKSHOP III. / Workshop a SZTAKI Ipar 4.0 laborjában

Nacsa János - SZTAKI

11:00-12:30 WORKSHOP IV. / Kompetencia mint erőforrás - IATF 16949 HR követelmények- Intellectual Capital Statement Workshop

Nick Gábor- EPIC Innolabs, Szabó András Viktor - QFD Kft.

12:30-13:30 EBÉDSZÜNET

13:30-16:30 B2B MEGBESZÉLÉSEK

13:30-15:00 WORKSHOP III. / Workshop a SZTAKI Ipar 4.0 laborjában

Nacsa János - SZTAKI

13:30-15:00 WORKSHOP II. / Új VDA 6.3

Baginé Kovács Szilvia - QFD Kft.

15:00-16:30 WORKSHOP I. / TISAX label megszerzése - szakmai workshop gyakorlati példákon keresztül

Adlovits László - DNV, Tarján Gábor - QFD Kft., dr. Gonda Sándor – Agrohíd Ipari Kft.

15:00-16:30 WORKSHOP IV. / Kompetencia mint erőforrás - IATF 16949 HR követelmények- Intellectual Capital Statement Workshop

Nick Gábor- EPIC Innolabs, Szabó András Viktor - QFD Kft.

16:30 Rendezvény vége

A rendezvény ideje alatt résztvevőink megismerkedhetnek számos kiállító termékével is, akik részben az autóipari cégek beszállítóiként, részben kapcsolódó iparágak képviselőiként lesznek jelen termékeikkel és szolgáltatásaikkal.

A konferencia második napján kiscsoportos workshopokat szervez a QFD, ahol a résztvevőknek alkalmuk nyílik együtt gondolkodni és csoportosan megvitatni több aktuális, izgalmas, friss témát.

Szó esik például az új VDA 6.3 követelményrendszerről; a QFD és az EPIC Innolabs szakértői megoldást kínálnak a cég szellemi tőkeállományának felmérésére az IATF 16949 HR követelményekkel összhangban; az autóipari cégek döntéshozói segítséget kapnak abban, hogy gyakorlati példán keresztül győződhessenek meg a TISAX label megszerzéséhez szükséges munkáról; és betekintést nyerhetnek a résztvevők a SZTAKI Ipar 4.0 laborjába, ahol megismerhetik az intelligens robottechnológia kutatási területét.

Beszállítók és vevők közötti kapcsolatépítésre nyújt majd lehetőséget a B2B terem, ahol olyan cégek várják majd beszállítók jelentkezését, mint a Continental, ZF Hungária, Leoni, Knorr-Bremse, Audi, BPW Hungária Kft., Infineon, Knipping, Jabil, Rehau-Automotive Kft, Robert Bosch, thyssenkrupp, Valeo és mások.

Az esemény második napján üzemlátogatásra is sor kerül az Audi Hungaria Zrt., illetve más közeli autóipari cégek közreműködésével.

A szakmai eseményeken túl a rendezvény első estéjén gálavacsorára invitáljuk résztvevőinket, ahol zenés műsorral, csokoládé-, valamint szivarkóstolóval kedveskedünk vendégeinknek, lehetővé téve a kellemes lazítást egy sűrű, információban bővelkedő nap után.

A QFD konferenciájának ez évben a hangulatos Győri ETO Park Hotel**** superior ad otthont, ahol a rendezvényre való hivatkozással kedvezményes szobafoglalás lehetséges.

A QFD Kft. 2003-ban alakult, azzal a céllal, hogy átfogó megoldást nyújtson a magyar és a környező országok vállalatainak az irányítási rendszerek kialakításától, a rendszerek üzemeltetésén és az azokhoz kapcsolódó képzéseken keresztül, a működés során fellépő zavarok gyors, szakszerű elhárításáig. A cég elsődleges szolgáltatásai az autóipari irányítási rendszerekkel kapcsolatos képzés, tanácsadás, auditok, interim menedzsment és szoftver megoldások.

2011 óta a QFD a VDA QMC (a Német Autóipari Szövetség Minőségirányítási Központja) magyarországi, majd 2017 elejétől szlovéniai, horvátországi, szerbiai, bosznia-hercegovinai és észak-makedóniai licencpartnere lett, így ebben a hat országban ők kínálják a német autóipari cégek által széleskörűen elfogadott VDA QMC képzéseket.

Idén immár 11-ik alkalommal kerül megrendezésre regionális autóipari konferencia, ahol minden évben egyre növekvő számban vesznek részt a magyarországi és a régiós autógyárak és autóipari beszállítók felső- és középvezetői, hogy első kézből, az adott téma szakavatott ismerői által tájékozódjanak, fejlődjenek, beszélgessenek és üzleti kapcsolatokat kössenek.

Vegyen részt a XI. Regionális Autóipari Beszállítói Konferencián október 18-19. között!

További információ és jelentkezés: events.qfd.hu

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink