Szolgáltatók Van, aki 82 ezer forintot keresett rollerfeltöltéssel

Van, aki 82 ezer forintot keresett rollerfeltöltéssel

Kuthi Áron | 2019.01.29 05:01

Van, aki 82 ezer forintot keresett rollerfeltöltéssel

Megtartották az első információs napot Budapesten a Lime elektromosroller-megosztó szolgáltató rendezésében. Az esemény főként azoknak szólt, akik első felhasználóivá szertnének válni az út széléről indítható e-rollereknek. Illetve mivel a mobilitási startup a kis kétkerekűek töltését is kiszervezi a felhasználóknak, a rollerek begyűjtéséről és töltéséről is szó esett.

Hirdetés

A szolgáltató már tavaly november végétől elkezdte gyűjteni a regisztrációkat a Lime-ra, illetve az úgynevezett Juicerek is gyűlnek, azok, akik kis bevételt remélve saját otthonukban tölteni akarják a masinákat. Információink szerint hétszáz forintot lehet kapni egy töltésért, míg a villanyszámlánk csak körülbelül 30 forinttal lesz magasabb egy-egy Lime e-roller akkujának minimum 95 százalékos töltöttségre hozása után. A letöltött applikáción egyelőre még nem látható egyetlen utcára kiszórt jármű sem, de a térkép alapján körvonalazódik, hol szolgáltat majd az amerikai startup.

A szolgáltatás nagy újítása, hogy nem kell hozzá dokkoló állomás, mint a kerékpárokhoz, a rollert bárhol otthagyhatjuk a közterületen. A jármű végsebessége 25 km/óra, egy töltéssel 60 kilométert tudunk megtenni. Applikációval foglaljuk le és QR-kóddal oldjuk fel, így lehet elkezdeni a bérlést. San Franciscóban 1 dollárt kell fizetni az applikációhoz regisztrált hitelkártyáról, a használat pedig percenként 15 centbe kerül. Az Lime roller Prágában is működik, itt 25 koronát (310 forintot) kérnek a zár kioldásért, és 2 koronát (25 forintot) percenként a használatért. A feltöltésért kapható hétszáz forint tehát reális összegnek tűnik.

A Lime kínai termékekkel dolgozik, többek között Xiaomi és Ninebot rollerek futkosnak a világban. Igaz, a Ninebot az amerikai Segway terméke, viszont a gyártó előszeretettel viszi a termelést az ázsiai országba. A San Franciscóból indult vállalkozás nagyon rövid idő alatt vált globálissá, ma már rengeteg amerikai, számos európai és néhány ausztrál városban is elérhetőek a rollerei.

Persze mindenhol vannak olyanok, akik teljesen ráállnak a töltésre, így jelentős pénzt kasszíroznak. Ez a San Franciscóban élő férfi 10 óra alatt 292 dollárt (kb. 82 ezer forintot) keresett 37 roller feltöltésével.

Kiemelt Partnereink