Szolgáltatók Új vezetővel folytatja a Porsche Hungaria

Új vezetővel folytatja a Porsche Hungaria

MTI | 2023.11.22 17:16

Új vezetővel folytatja a Porsche Hungaria

Fotó: Volkswagen

A Porsche Holding Salzburg (PHS) november 22-i hatállyal Wachtler Tamást nevezte ki a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatójává; a 44 éves szakember az értékesítési- és marketing területekért lesz felelős - tájékoztatott a társaság.

Hirdetés

A közlemény szerint a távozó ügyvezető igazgató, Brigitte Auernigg, aki 2023 júniusában csatlakozott a Porsche Hungariához, továbbra is a back office, a pénzügyi területek, az aftersales és az alkatrészközpont (PBS, Parts Center Budapest) felelőse marad.

Wachtler Tamás az AutoWallistól érkezett a Porsche Hungáriához, részt vett a kínai BYD márka magyarországi bevezetésében.

A Porsche Hungaria Kft. Magyarország legnagyobb autóimportőreként a Volkswagen, Volkswagen haszonjárművek, Audi, Cupra, Seat és Škoda márkák modelljeinek forgalmazásáért felelős, továbbá a Das WeltAuto használtautó-kereskedés hazai képviselete.

Az első tíz hónapban piaci részesedése az újautó-piacon 23,9 százalék volt, 24.400 jármű értékesítésével. A Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. nettó árbevétele tavaly 421,477 milliárd forintra nőtt az előző évi 400,805 milliárd forintról. Az adózott eredmény a 2021-es 4,731 milliárd forintról 2,954 milliárd forintra csökkent tavaly.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink