Szolgáltatók Új mobilitási vállalattal hódítaná meg Európát a Toyota

Új mobilitási vállalattal hódítaná meg Európát a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2020.12.10 12:18

Új mobilitási vállalattal hódítaná meg Európát a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Toyota külön vállalatba szervezi Kinto név alatt futó európai mobilitási szolgáltatásait, megalapozva az üzletág sikeres növekedését. A többek között autómegosztást és gépkocsi-előfizetést nyújtó Kinto Europe 2021 áprilisában fogja megkezdeni működését.

Hirdetés

Az kölni székhelyű cég a Toyota Motor Europe és a Toyota Financial Services közös vállalataként jön létre. A Toyota közleményében kifejti, hogy előrejelzésük szerint az okos, rugalmas, tulajdonlás alternatívájaként szolgáló mobilitási szolgáltatások iránti igény a világjárvány ellenére is növekedni fog.

Ahogy jelenleg, a Toyota kereskedései úgy a jövőben is szerephez fognak jutni a Kinto szolgáltatásinak nyújtásában, lehetővé téve számukra, hogy mobilitási szolgáltatások nyújtójaként is fellépjenek a szokásos értékesítési, karbantartási, valamint javítási feladataik végzése mellett.

Minden igényt kielégítő választék

A Kinto szolgáltatásai 2020 januárja óta érhetőek el Európában. Kinto elnevezés alatt jelenleg öt különböző szolgáltatás vehető igénybe.

A Kinto One egy lízingszolgáltatás, 100 ezer járművével közepes méretűnek számít a flottakezelő cégek között. Jelenleg hét európai országban érhető el, 2021-ben azonban új piacokon is el fog indulni.

A Kinto Share autómegosztó szolgáltatás Írországban, Olaszországban, Dániában, Spanyolországban, valamint Svédországban vehető igénybe vállalati és magánügyfelek által egyaránt.

A Kinto Flex lehetőséget biztosít a Toyota és a Lexus kínálatában szereplő modellekre való előfizetésre, illetve az azok közötti többszöri váltásra év közben. A Norvégiában és Olaszországban elérhető Kinto Join megkönnyíti a cég dolgozói közti fuvarmegosztást. A Kinto Go pedig egy multimodális szoftveres platform, mely integrálja az úttervezést, a jegyvásárlást, a parkolókeresést és a taxirendelést. A szolgáltatás Olaszország mellett rövidesen más országokban is megjelenhet.

Kiemelt Partnereink