Szolgáltatók Új MAN és Rába-Volvo buszok Budaörsön

Új MAN és Rába-Volvo buszok Budaörsön

MTI | 2014.06.06 17:11

Új MAN és Rába-Volvo buszok Budaörsön

Szombattól több budaörsi és törökbálinti járaton is új autóbuszok állnak forgalomba. A Volánbusz új, alacsony padlós, klimatizált MAN és Rába-Volvo buszai több mint tízezer Budapestre tartó ember utazását teszik kényelmesebbé.

Hirdetés

Somodi László, a BKK vezérigazgató-helyettese a tájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a Volánbusz Zrt. új járműparkkal veszi át az autóbuszos közösségi közlekedési feladatokat a főváros forgalmában is fontos szerepet betöltő egyes agglomerációs vonalakon, s jelenleg ennek a flottacserének a felénél tartanak.

Kiemelte: Budaörs ebben a folyamatban jelentős állomás, mert az egyik legnagyobb olyan település, ahol a BKK közlekedésszervezésében működik a közösségi közlekedés. Hozzátette: szombattól a Budaörsről a Kelenföldi metróvégállomáshoz közlekedő 40-es és 40-es expressz, valamint a Törökbálintról induló, Budaörsön át a budapesti Széll Kálmán térig közlekedő 140-es, 140A és 140B vonalakon valósul meg a járművek cseréje. Keddtől 20 új járművel találkozhatnak az utasok, de még június folyamán befejeződik Budaörsön a további csere is, s összességében Budaörsön és Törökbálinton a reggeli csúcsidőben 47 darab MAN szóló autóbusz közlekedik majd, ezeken felül pedig Törökbálinton további hat csuklós autóbusz segíti a reggeli csúcsban az utasok kiszolgálását.

Új buszok Budaörsön

Az átállás befejezése – Budakeszivel együtt - június végére várható, s a nyár derekára a kékbuszokkal ellátott agglomerációs települések utasai már légkondicionált, alacsonypadlós buszokkal közlekedhetnek.” Somodi László elmondta: Törökbálintról és Budaörsről együttesen a reggeli csúcsidőben mintegy kétezer embert szállítanak be, naponta több mint tízezret, de jelentős az ide dolgozni kijárók száma is. Egész Emil, a Volánbusz Zrt. általános vezérigazgató-helyettese az esemény kapcsán felidézte: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Fővárosi Önkormányzat megállapodása alapján a BKK közbeszerzési pályázatán nyertes Volánbusz Zrt. 8 + 2 évre kapta meg a jogot az agglomerációs vonalak üzemeltetésére. A társaság a péceli, a solymári, a pilisborosjenői, a remeteszőlősi, a nagykovácsi, a gyáli, a kamaraerdei és a diósdin kívül budaörsi, budakeszi, szigetszentmiklósi-lakihegyi és törökbálinti agglomerációs járatcsoportot vett, illetve vesz át június végéig, ütemezett időpontokban.

Kiemelt Partnereink