Szolgáltatók Tízezres leépítést indít a T-Systems, 600 millió eurót takaríthat meg

Tízezres leépítést indít a T-Systems, 600 millió eurót takaríthat meg

autopro.hu/B.B. | 2018.06.25 11:13

Tízezres leépítést indít a T-Systems, 600 millió eurót takaríthat meg

Alaposan megnyirbálja állományát a Deutsche Telekom IT-szolgáltatásokat nyújtó leánya a következő három évben, a vezérigazgató bejelentése szerint a nyereségesebb működés elérése a cél. T-Systems Magyarország Zrt. munkatársait nem érinti a lépés.

Hirdetés

Három év alatt tízezer munkahely szűnhet meg a T-Systemsnél, jelentette be a vállalat vezérigazgatója, Adel Al-Saleh. Összehasonlításképp: Európa legnagyobb telekommunikációs cége jelenleg 37 ezer dolgozónak ad munkát, azaz jelentős átalakításról van szó. A lépés a Deutsche Telekom IT-szolgálató leányának nyereségesebbé, ezáltal versenyképesebbé tételét szolgálja, írja a Reuters.

A munkahelyek számának visszavágása Németországban kezdődik, ott nagyjából hatezer pozíció szűnhet meg. A menedzsment körében is lesznek változtatások, egyes irodákat teljesen megszüntetnek. A mostani nagyjából 230 fiókcéget a jövőben húsz vállalatban foglalnák össze.

A tervek szerint a leépítéssel 600 millió eurót takarít meg a vállalat, ezt részben digitalizációs beruházásokra fordítják majd.

A bejelentést a részvénypiac, a vállalat alkalmazottai és az őket képviselő Verdi szakszervezet is rosszul fogadta, utóbbi IT-szolgáltatásokért felelős vezetője, Michael Jaekel ötlet nélküli megtakarítási programnak nevezte a lépést.

A T-Systems Magyarország Zrt.-től azt az információt kaptuk, hogy a őket nem érinti a leépítés. A T-Systems Magyarországnak ugyanis nem tulajdonosa az elbocsátásokban érintett nemzetközi T-Systems.

Kiemelt Partnereink