Szolgáltatók Sikeresen debütált az Accretech a Hungexpón

Sikeresen debütált az Accretech a Hungexpón

Pörge Béla | 2022.05.25 10:20

Sikeresen debütált az Accretech a Hungexpón

Az Accretech Europe standja az Automotive Hungary, Ipar Napjai, Mach-Tech kiállításon | Fotó: Pörge Béla

Ruczek Ferenc, az Accretech Europe Kelet-Európai regionális metrológiai Sales Managere az autopro.hu-nak adott interjúban elmesélte, miért fontos a vállalat számára az ipari kiállításokon való megjelenés, valamint az Accretech Europe jelenlegi helyzete is szóba került.

- Milyennek látta az Accretech Europe az idei Automotive Hungary, Ipar Napjai és Mach-Tech kiállítást? Mik a tapasztalataik?

- A három kiállítás együttes megrendezése nagyon jó ötlet volt a szervezők részéről, számunkra sikeresen zárult a rendezvény, viszonylag sok érdeklődővel találkoztunk – aki az egyik kiállításra kíváncsi volt, az a másik kettőt is megnézte.

A látogatottság szerintem a második napon már kifejezetten jól alakult, az első és utolsó napok viszont inkább csak részben voltak sűrűbbek. Az Accretech részéről mi elégedettek vagyunk standunk látogatottságával, ez az első olyan év, amikor saját méréstechnikai megoldásainkat promotáló standdal voltunk jelen itt Magyarországon.

- Milyen céllal érkezett a vállalat a kiállításra?

- Számunkra fontos, hogy az Accretech márkát minél szélesebb körben megismertethessük az érdeklődőkkel, így az Accretech Europe metrológiai megoldásainak bemutatása az elsődleges célunk. Cégünk több mint 70 éve oszlopos tagja a világ méréstechnikai gépgyártóinak, sok ügyfelünk használja az országban jelenleg is mérőgépeinket, meglévő ügyfeleinket eddig is magas szinten támogattuk, valamint új ügyfelek szerzése is kiemelkedően fontos számunkra. A budaörsi telephelyünk kelet-európai regionális központtá lépett elő 2021-ben – ezen a kiállításon specifikusan a magyar ügyfélkörre koncentrálunk.

Ruczek Ferenc, az Accretech Europe Kelet-Európai regionális metrológiai Sales Managere

Ruczek Ferenc, az Accretech Europe Kelet-Európai regionális metrológiai Sales Managere

- Milyen gépeket mutattak be a standon?

- A kiváló kontúr-, érdességmérő gépeink közül az új generációs Surfcom NEX, a formamérőgépeink közül a szintén legújabb generációs Rondcom NEX gépeinket vittük el magunkkal, mindemellett jelen voltak az SBS köszörűgép-kiegyensúlyozó termékeink, valamint a gyártósori „inline” in/post process megoldásaink egy része is. A portfóliónk egy-egy szelete jutott csak ki velünk a kiállításra, de természetesen ennél sokkal szélesebb körben kínáljuk precíz, strapabíró gépeinket ügyfeleinknek.

- Hogyan érinti a vállalatot az alapanyaghiány?

- Japán cég vagyunk, minden méréstechnikai eszközünk Japánban készül. Az európai központunk Münchenben van – ott egy összeszerelőüzemmel is rendelkezünk kontúr- és érdességmérőgépeinkhez. Az Accretech szerencsére több lábon áll, ebből az egyik a méréstechnikai részlegünk, ezt az ágat mutatjuk meg a kiállításon is.

Ezen túlmenően viszont cégünk nagyon komolyan érdekelt a félvezetőgyártógépek gyártásában és forgalmazásában – ez a piac globális szinten hatalmas mértékben felpörgött az utóbbi időben. A félvezetők iránti keresletnövekedés számunkra nagy lehetőség. Az Accretech cég a világ élvonalába tartozik a chipgyártó berendezések előállítása és forgalmazása terén is, technológiai megoldásaink iránti kereslet rendkívül gyümölcsöző. A 2021-es év rekordévnek számít cégünk életében, nemcsak Európában, de globális szinten is. Vevőink elégedettsége mindig a legfontosabb szempontunk marad, hiszen egyre több ügyfél választ minket szakértelmünk és megbízható rendszereink miatt.

Az Accretech nemzetközi vállalkozásként négy földrészen több mint negyven telephellyel rendelkezik, a japán piacon hetven, az európain harminc éve van jelen. Az Accretech ipari mérőeszközei ott nyújtanak kiemelkedő teljesítményt, ahol minden nanométer számít, és ahol már nem elég a koordináta-mérőgépek által biztosított pontosság.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink