Szolgáltatók Raktár, papírmentes logisztikával

Raktár, papírmentes logisztikával

autopro.hu | 2021.10.25 10:22

Raktár, papírmentes logisztikával

Fotó: Szintézis

A Flextronics International Kft. sárvári telephelyén különböző kiszolgáló szervereket szerel össze olyan nemzetközi partnerek számára, mint a Lenovo vagy a Microsoft. A vállalkozás számára mindennapi kihívást jelentett a raktárban lévő alkatrészek lokalizációja, azonosítása és naprakészen tartása, mely a gördülékeny komissiózás alapját jelenti. 2019-ben keresték meg a Szintézis Informatikai Zrt.-t azzal a kéréssel, hogy szeretnék a nehezen követhető papíros megoldást digitalizálni.

Hirdetés

A probléma pontos feltérképezése után a vállalat számára a PRICER elektronikus kijelzőrendszert javasolták a Szintézis kollégái, mely kifejezetten a hagyományos, papír alapú információközlés kiváltására készült és számos ipari partnernél bizonyította már hatékonyságnövelő képességét.

A PRICER kijelzőivel nem kellett kompromisszumokat kötni, hiszen egyaránt képesek szöveget, képet, vonalkódot és QR kódot is megjeleníteni, az ERP rendszerrel való integrálhatóságnak köszönhetően pedig tartalmuk folyamatosan naprakész információt biztosít.

Kétirányú, optikai kommunikáció

A PRICER azonban ennél jóval többet is tud! A digitális megoldás nagy előnye, hogy a központi rendszerrel való kommunikáció kétirányú, így a kijelzők frissítéséről visszajelzés is érkezik, ezzel minimálisra csökkentve a hibalehetőségeket. Emellett meggyőző érv volt a PRICER mellett, hogy egyedülálló módon optikai alapon működik, melynek köszönhetően biztonságot nyújt feltörés és interferencia ellen. A rendszer teljes mértékben vezeték nélküli megoldás, amely lehetővé teszi, hogy az állványok bármikor átrendezhetők legyenek, anélkül, hogy a kijelzőket át kellene szerelni.

Fotó: Szintézis

Egyszerű és éveken át nagyszerű

A megbízót a PRICER olyan további tulajdonságai győzték meg véglegesen, mint az elképesztő gyorsaság és az extra hosszú elem-élettartam, hiszen a PRICER rendszere akár 100 ezer kijelző frissítését is képes elvégezni egyetlen munkaóra alatt, emellett pedig akár 15 évig is bírja elemcsere nélkül. A változatos méretválaszték további előnyként jelent meg: az igények függvényében a raktár PRICER kijelző készlete a 35x48 milliméteres mérettől egészen az A/4-es méretig variálható.

„Fényesen” ügyes megoldás

A bevezetési szakaszt követően a megbízó azonnal tapasztalta a digitális kijelzők előnyeit, és a következő szakaszban már a pick-by-light funkcióra is igényt tartott. Ennek a megoldásnak köszönhetően a kijelzők nemcsak szöveges vagy képi tartalommal képesek információt nyújtani, hanem fényjelzéssel is. A PRICER ipari kijelzők 7 különböző színnel jelezhetnek a raktári munkatársak számára, így például nem kell percekig keresgélni egy adott alkatrészt, mert a rendszer éles villanással jelzi a keresett tartozék pontos helyét vagy éppen azt, ahol az alkatrészek száma a kritikus mennyiség alá csökkent.

Fotó: Szintézis

A Flextronics évek óta használja elégedetten a PRICER digitális kijelzőrendszert, mely folyamatosan képes hozzájárulni, hogy kevesebb munkatárssal is kiemelkedő hatékonysági fokon működjön a raktáruk. További információkért és esettanulmányokért látogasson el a Szintézis Informatikai Zrt. honlapjára!

Kiemelt Partnereink