Szolgáltatók Összes autóját elektromosra cseréli az Uber

Összes autóját elektromosra cseréli az Uber

autopro.hu/E.M. | 2022.09.22 08:21

Összes autóját elektromosra cseréli az Uber

Az Uber célja, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát, ezért most további 15 amerikai városra terjeszti ki a prémium villanyautóban utazást kínáló Comfort Electric programját. De ez még csak a kezdet, ugyanis a vállalat 2030-ra teljesen elektromos meghajtásúvá akar válni.

Hirdetés

A CBS News tudósítójával beszélgetve a vállalat vezérigazgatója, Dara Khosrowshahi nemrég azt mondta, hogy a cég célja, hogy 2030-ra karbonsemlegessé váljon. Ez a terv azonban nemcsak az Uber észak-amerikai tevékenységére, hanem Európára is kiterjed – tette hozzá.

„Az a célunk, hogy az Egyesült Államokban, Kanadában és Európában teljesen elektromosak legyünk” - mondta Khosrowshahi a riporternek. Arra a kérdésre, hogy az évtized végét követően a benzinüzemű járművek sofőrjeit is beengedik-e majd a platformra azt válaszolta: „Nem, ha jól végezzük a dolgunkat, akkor csak e-autók lesznek.”

Kecsegtető kedvezmények

A tervek szerint az Uber mintegy 800 millió dollárt áldoz majd olyan ösztönzők bevezetésére, amelyekkel a sofőrök az előírtnál korábban lesznek hajlandóak elektromos járműre váltani. Jelenleg is kínál azonban kedvezményeket például az e-autók töltésére, és az akkumulátoros járművek vezetőinek egy dollárt fizet minden megtett út után. Emellett a vállalat Hertz-szel való együttműködése hosszú távú Tesla bérlést is lehetővé tesz a sofőrök számára.

Ami pedig a Comfort Electric-et illeti, a program a legutóbbi bővítéssel jelenleg 25 észak-amerikai városban érhető el, és a közeljövőben további bővítéseket terveznek. Az Uber vezérigazgatója úgy véli, minél több elektromos járművel rendelkező sofőrt szereznek a platformra, ez annál olcsóbb és gyorsabb lehetőség lesz az ügyfelek számára.

„A lendület nagyszerű, de a munka nagy része még előttünk és nem pedig mögöttünk van” - nyilatkozta Khosrowshahi. Az Uber ugyanis jelenleg mintegy 26 ezer elektromos járművet tart a flottájában. A tervek szerint pedig ez a szám jövőre közel megduplázódik, és körülbelül 50 ezerre emelkedik – számolt be a Motor1.com

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink