Szolgáltatók Orbán ötször több pénzt ígért a kkv-knak a következő hét évre

Orbán ötször több pénzt ígért a kkv-knak a következő hét évre

MTI | 2014.09.12 10:07

Orbán ötször több pénzt ígért a kkv-knak a következő hét évre

A magyar kis- és középvállalkozások (kkv) a korábbinál jóval több lehetőséghez jutnak majd a következő hét évben az uniós források felhasználásáról Brüsszellel kötött partnerségi megállapodás alapján - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Hirdetés

A kormányfő - akinek José Manuel Barroso, az Európai Bizottság leköszönő elnöke csütörtökön Budapesten adta át a partnerségi megállapodás dokumentumait a 2014-2020 közötti EU-s források felhasználásáról - úgy fogalmazott: azzal, hogy az uniós pénzek 60 százaléka gazdaságfejlesztésre megy majd, "a magyar kkv-k körülbelül négyszer-ötször akkora lehetőségekhez jutnak a következő hét évben, mint ami elérhető volt számukra az elmúlt hét évben".

A megállapodás előkészítéséről úgy fogalmazott: a kormány nagyon kemény tárgyalásokat folytatott az unióval arról, hogyan és mire lehet elkölteni a támogatásokat, s bár messziről indultak az álláspontok, a végén sikerült megegyezni. Közölte, ha a Magyarországnak járó fejlesztési forrásokat elosztják a lakosság számával, akkor "700 ezer forintot meghaladó összegről beszélünk fejenként".

Kiemelt Partnereink