Szolgáltatók NFM: a műszaki szakemberek képzése a cél

NFM: a műszaki szakemberek képzése a cél

MTI | 2014.02.18 15:00

NFM: a műszaki szakemberek képzése a cél

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ), illetve a Magyar Autós Szakmai Szövetség (MASZSZ) vezetőivel írt alá stratégiai partnerségi megállapodást Fónagy János parlamenti államtitkár a napokban - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Hirdetés

Tájékoztatásuk szerint a február 14-én megkötött megállapodás alapján a vitorlás szövetség szakmai tapasztalataival segíti a hatékony és közérthető jogszabályok megalkotását, valamint a közösségi közlekedés színvonalát javító intézkedések meghozatalát a vízi közlekedés területén.

Az autós szövetséggel kedden megkötött megállapodás szerint egyebek mellett a MASZSZ a gépjárművekhez kapcsolódó kiszolgáló ipar szakembereinek képzését, a közúti közlekedés műszaki és vagyon biztonságát érintő előírások megszületését támogatja majd tudásával.

A minisztérium a meghatározott tárgykörökben készült tervezeteket legkésőbb a kormányzati szervekkel való egyeztetés megkezdésekor megküldi a stratégiai partnernek.

A fejlesztési tárca tavaly nyáron és ősszel tizennégy szakmai szövetséggel, érdekképviselettel kötött stratégiai partnerségi megállapodást. Az immár tizenhat együttműködő szervezet fele a közlekedés, logisztika területén tevékenykedik - áll a közleményben.

Kiemelt Partnereink