Szolgáltatók Nagybevásárlásba kezdene a MÁV-Start

Nagybevásárlásba kezdene a MÁV-Start

MTI | 2019.10.04 13:56

Nagybevásárlásba kezdene a MÁV-Start

A MÁV-Start idősebb mozdonyai már nagyon elavultak, ezért a vállalat szükségesnek látja, hogy fokozatosan kivonja őket a forgalomból. A leírt mozdonyokat most 115 újjal pótolná a társaság.

Hirdetés

Jelenleg 462 villamos- és 371 dízelmozdony, továbbá hét bérelt mozdony tartozik a MÁV-Start vontatási állományába, ez a társaság közlése szerint elég a közszolgáltatási kötelezettségek teljesítéséhez.

Sok az elavult mozdony már

A villanymozdonyok átlagosan 39,9, a dízelek 40,2 évesek. Mivel a MÁV-Start idősebb mozdonyai elavultak, a következő időszakban fokozatosan ki kell vonni őket a forgalomból. Erre részben az ad lehetőséget, hogy a társaság 115 mozdony beszerzését tervezi a következő időszakban. Az új mozdonyok beszerzése a fiatalítás mellett a járműpark egységesítéséhez is hozzájárul majd. Az új járműveknek számos feltételnek kell megfelelniük, például nemzetközi közlekedésre alkalmasnak, ezért két vagy több áramrendszerűnek kell lenniük.

A MÁV legutóbb 2008-ban adott le nagy mozdonyrendelést, amikor 25 TRAXX járművet szerzett be a Bombardiertől - számolt be a Világgazdaság.

Kiemelt Partnereink