Szolgáltatók Milliárdos tartozása miatt tüntettek a Raabvill alvállalkozói

Milliárdos tartozása miatt tüntettek a Raabvill alvállalkozói

MTI | 2013.08.16 14:12

Az ipari létesítmények villanyszerelési munkáival is foglalkozó győri vállalat közel 200 alvállalkozója forgalomlassító demonstrációt tartott a kisalföldi megyeszékhelyen.

Hirdetés

A résztvevők forgalomlassító megmozdulásként autóikkal felsorakoztak a győri városháza előtt, a több sávos Szent István út szélső sávjában. A kevesebb mint egy óráig tartó demonstráción a felsorakozott egy tucatnyi jármű a forgalmat nem zavarta jelentősen, rendbontás nem történt.

A demonstráció ideje alatt a követeléskezelő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, Szabó Bálint 15-20 károsult részvételével sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondta: demonstrációjuk célja, hogy a közel 200 alvállalkozót megillető, mintegy 1 milliárd forint értékben elvégzett munka ellenértékét az adós cég kifizesse.

Szabó Bálint közölte: a Raabvill Kft. állítása szerint azért nem fizette ki a 2012-ben és a korábbi években elvégzett munkát, mert neki sem fizettek a megrendelők. - Ezt az állítását a megrendelői kör egyértelműen cáfolja - hangsúlyozta a Likvid ügyvezetője.

Elmondása szerint a Raabvill korábban azt ajánlotta fel, hogy a követelés 1 százalékát sem elérő összeget kifizet, cserébe a hitelezők mondjanak le a fennmaradó követelésükről. Ez az indítvány az alvállalkozóknak nem volt elfogadható. Ezt követően újabb javaslatot kaptak, amely szerint az adós cég teljes vagyonát hajlandó az alvállalkozók kártérítésére fordítani. De ez még mindig kevés - tette hozzá.

A sajtótájékoztató után Szabó Bálint Borkai Zsolt győri polgármesternek, a Fidesz országgyűlési képviselőjének címzett petíciót adott át a polgármesteri hivatal munkatársának. A petícióban arra kérték a politikust, hogy kezdeményezze a vonatkozó jogszabályok szigorítását, "a jogszabályi kiskapuk bezárását" az Országgyűlésben.

Ezután a hozzávetőleg egy tucat autóból álló konvoj rendőri biztosítás mellett a Győri Ipari Parkba vonult, ahol megkezdődött a zártkörű csődegyezségi eljárás az adós cég képviselőivel.

Kiemelt Partnereink