Szolgáltatók Másfélezer elektromos busszal zöldít Új-Delhi

Másfélezer elektromos busszal zöldít Új-Delhi

autopro.hu/V.M. | 2023.01.03 08:19

Másfélezer elektromos busszal zöldít Új-Delhi

A Tata Starbus EV egy 2020-as kiállításon | Fotó: Youtube/Tata Motors

A Delhi Transport Corporation, Új-Delhi fő tömegközlekedési szolgáltatója a Tata Motors leányvállalatával, a TML CV Mobility Solutions-szel szerződött elektromos buszok indiai fővárosban forgalomba állításáról.

Hirdetés

A TML CV Mobility Solutions a szerződés értelmében 1500 elektromos buszt fog leszállítani, majd üzemeltetni. A járművek típusa Tata Starbus EV, mely egy indiai fejlesztésű, 12 méter hosszú, alacsonypadlós autóbusz.

A Tata Motors akkumulátoros elektromos, hidrogén üzemanyagcellás, valamint CNG- és LNG-hajtású járművek fejlesztésén is dolgozik. A Green Car Congress cikke szerint a mai napig több mint 730 elektromos autó busza állt forgalomba indiai városokban, és ezek a járművek már 55 millió kilométernél is többet tettek meg.

A Tata Motors a 128 milliárd dollár értékű Tata Csoport részeként működik. Személyautók, pickupok, buszok és más haszonjárművek gyártásával foglalkozik.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink