Szolgáltatók Magyar cégek iránt érdeklődik a Scania

Magyar cégek iránt érdeklődik a Scania

autopro.hu | 2013.11.22 14:37

Magyar cégek iránt érdeklődik a Scania

29 ország közel 1200 kiállítója és több mint 15 ezer látogató vett részt az idei, immáron harmincadik alkalommal megrendezett ELMIA Subcontractoron, Észak-Európa legjelentősebb beszállítói kiállításán. Harmadik alkalommal jutottak ki magyar cégek a szakmai seregszemlére a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Enterprise Europe Network Osztálya támogatásával.

Hirdetés

A megjelent magyar cégek – Bán Manufacturing Support, Dél-Dunántúli Gépgyártó- és Fémmegmunkáló Klaszter, Dendrit-Mentor, Hantech, Hundeola Stahl., Közlekedési Műszergyártó Zrt., Matro, Solaco és a Szegedi Öntöde – szolgáltatásai a műanyag- és fémmegmunkálási technikák széles körét (fröccsöntés, CNC esztergálás, lemezmegmunkálás, hegesztés, felületkezelés) fedték le. A tág spektrumnak köszönhetően a magyar standot számos nagy múltú svéd cég is felkereste, többek között a Husqvarna és a Scania.

– Közel sem vártunk ekkora sikert, az élénk érdeklődés mellett több mint egy tucat konkrét ajánlatkérés érkezett a céghez, melyek sikeres realizálása esetén közel 80-100 millió forint árbevétel növekedést eredményezhet. Ezen felül számos olyan üzleti találkozás történt, ami megalapozhatja a Szegedi Öntöde hosszú távú piaci jelenlétét Skandináviában. A stand megtervezése és a kiállított termékek együtt vezettek ahhoz, hogy a Szegedi Öntöde képviselete teljes megelégedéssel értékelje a kiállításon töltött közel egy hetet” – tette hozzá Bugyi Attila, a cég képviselője.

Kiemelt Partnereink