Szolgáltatók Külföldön bővít a GreenGo

Külföldön bővít a GreenGo

Kuthi Áron | 2019.08.29 04:55

Külföldön bővít a GreenGo

Már tavaly is lehetett hallani arról, hogy az első budapesti, teljesen elektromos flottát működtető autómegosztó, a GreenGo külföldön megpróbálkozna egy újabb várossal. Szerdán a szolgáltató rövid Facebook-posztban jelentette a hírt, hogy 2019 negyedik negyedévében Prágában indítja Volkswagen Up!-jait.

Hirdetés

Mint írták, jelenleg a tesztüzem zajlik az 1,3 milliós lakosú cseh fővárosban.

Az autómegosztást Budapestre 2016 novemberében hozta el a GreenGo, amely mögött egy stratégiai befektető, a CE Rent áll. Jelenleg 300 autós, teljesen elektromos flottával szolgáltatnak. A szolgáltatási területet (amit el lehet hagyni, de autót csak az applikációban feltüntetett területen lehet bérelni és a bérlést lezárni) fokozatosan bővítik, júliusban a budaörsi bevásárlóközpont területét vonták be a zónába. Itt és a Gazdapiacnál kedvezőbb tarifával lehet parkoló üzemmódba kapcsolni a járműveket. Augusztusban pedig Kiszugló, Alsórákos további részeit, illetve a budai Kútvölgyi kórház környékét csatolták a szolgáltatási területhez.

A cseh fővárosban már több autómegosztó szolgáltató is jelen van, mint például az olasz Anytime, a Car4Way, vagy az AJO. A Volkswagen 2020-ban ígéri, hogy elviszi a cseheknek a WeShare megosztót. A prágai önkormányzat és egy autómegosztó egyesület ráadásul egységes térképes honlapot indított, ahol az összes megosztó szolgáltató járműve látható, és foglalható is.

Kiemelt Partnereink