Szolgáltatók Körforgásos gazdaságról kötött megállapodást a SABIC és a bp

Körforgásos gazdaságról kötött megállapodást a SABIC és a bp

autopro.hu/P.B. | 2021.03.04 17:23

Körforgásos gazdaságról kötött megállapodást a SABIC és a bp

Fotó: BP

A bp és a SABIC legújabb megállapodásának célja, hogy a két szervezett minél több olyan terméket készítsen, ami megfelel a körforgásos gazdaság alapelveinek. Ennek jegyében például újrahasznosított műanyagokat használnak a gyártás során.

Hirdetés

Fahad Al Wailem, a SABIC alelnöke elmondta a megállapodásról, hogy a vállalat elkötelezett a körforgásos gazdaság mellett, ahol a műanyag soha nem válhat szemétté. A fejlett újrahasznosításnak hála a SABIC-nak lehetősége nyílik arra, hogy csökkentse az olyan hagyományos gazdaságba illő dolgok használatát, mint a szemétégető vagy a hulladéklerakó.

AL Wailem megfogalmazása szerint a bp-vel kötött megállapodás közelebb viszi a céget a jövőképük eléréséhez.

Hitelesített körforgásos polimerek

A hitelesítetten körforgásosan, azaz újrahasznosítva előállított műanyagok használata a SABIC stratégiájának egyik fő eleme. A most kötött megállapodás értelmében a hulladékból származó, rossz minőségű műanyagokat a SABIC pirolízissel olajjá alakítja, amit aztán a bp gelsenkircheni finomítója dolgoz fel, hogy aztán a SABIC szintén helyi üzeme felhasználhassa a gyártás során – írja a Manufacturing Global.

A bp célja, hogy 2030-ra az etilén és propilén termékeik harminc százaléka fenntartható forrásból származzon. Az új egyezmény nagy lépést jelent e cél felé – mondta a bp Európáért és Afrikáért felelős alelnöke, Wolfgang Stückle.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink