Szolgáltatók Kétkerekűn nyomul tovább az Uber Párizsban

Kétkerekűn nyomul tovább az Uber Párizsban

Kuthi Áron | 2018.10.25 14:11

Kétkerekűn nyomul tovább az Uber Párizsban

Az amerikai fuvarszolgáltató, az Uber ígéretei szerint New York, Washington, San Francisco után jövő év elején már Párizsban is elérhető lesz az általa idén felvásárolt Jump nevű elektromos kerékpár-szolgáltatás. Ezzel nehéz piacra lép be a vállalat, mivel a városban már működik elektromos közösségi biciklimegosztó szolgáltatás, a Vélib. Ráadásul ők is keményen gyúrnak az elektromos mobilitás elterjesztésére.

Hirdetés

A múlt hétvégén jelentette be az Uber európai vezetése, hogy Párizsban is bevezetik a legújabb akvizíciójukat, a Jump nevű elektromos kerékpármegosztó szolgáltatást. A vállalat Európában elsőként Berlint szórta meg a piros biciklikkel, a német fővárosban idén nyártól elérhető a szolgáltatás.

Párizsban még azért elválik, mennyire lesz vevő a szintén környezetkímélő, de mégiscsak alapvetően másféle mobilitási formára az a 150 ezer előfizető, aki alól a nyáron húzták ki a Vélib elektromos kisautós verzióját, az Autolib'-et, ezt a rendkívül népszerű autómegosztó szolgáltatást.

A Jump startupot amelynek szolgáltatása New Yorkban, Washingtonban és további nyolc amerikai városban érhető el idén áprilisban vásárolta fel az Uber. San Franciscóban jelenleg 250 piros elektromos bicikli kering az utcákon, bár csupán 8-10 bérlést regisztrálnak naponta. A Jump szerint ez viszont siker, ezért hamarosan megduplázzák a flottát.

A Párizsban és elővárosaiban működő Vélib viszont 20 ezer bringát akar telepíteni 2019 elejéig. Az Ubernek tehát nehéz dolga lesz, a kérdés, hogy a Vélib milyen gyorsan tudja majd növelni az elektromos biciklik arányát a saját flottájában.

Kiemelt Partnereink