Szolgáltatók Izraeli chipgyártót vásárolt az Intel

Izraeli chipgyártót vásárolt az Intel

autopro.hu/P.B. | 2022.02.16 06:18

Izraeli chipgyártót vásárolt az Intel

Fotó: Facebook/Intel

Gyártási kapacitása növelésének érdeképen az amerikai óriásvállalat, az Intel felvásárolta az izraeli Tower Semiconductor nevű, félvezetők gyártásával foglalkozó céget. A tranzakció befejezése 2023 elejére várható.

Hirdetés

Közleménye szerint az Intel megállapodott a felvásárlásról az izraeli félvezetőgyártó Tower Semiconductorral. Az amerikai vállalat tájékoztatása szerint az ügylet összege körülbelül 5,4 milliárd dollár (4,76 milliárd euró) lesz. A cégek azt remélik, hogy 12 hónapon belül lezárják az átvételt, amit a Towers részvényeseinek is jóvá kell még hagynia. A Wall Street Journal korábban már beszámolt a közelgő tranzakcióról.

Az Intel az átvétellel bővíteni kívánja gyártási kapacitását. Az USÁ-ban és Ázsiában is üzemekkel rendelkező Tower Semiconductor ehhez jelentősen hozzájárulhat – áll a közleményben.

Az elektronikus chipek gyártási kapacitása világszerte számos területen szűkös – részben a nagy kereslet miatt –, ezért a chipgyártók és a szerződéses gyártók többet fektetnek be rendszereik bővítésébe – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink