Szolgáltatók Innovációs központ épült a debreceni dohánygyár helyén

Innovációs központ épült a debreceni dohánygyár helyén

MTI | 2014.10.01 08:53

Innovációs központ épült a debreceni dohánygyár helyén

Új irodaépülettel bővült az egykori debreceni dohánygyár területén kialakított Lion termelő és innovációs üzleti központ, az 1,2 milliárd forintos beruházást szeptember 30-án adták át.

Hirdetés

Az innovációs központ összesen hat szintes, hasznos alapterülete 7300 négyzetméter. - Az irodaházban 70 gépkocsi befogadására alkalmas mélygarázs, valamint hideg- és melegkonyha, cukrászüzem, étterem és három rendezvényterem is helyet kapott - mondta el az átadáskor Boros József, a Dilk Kft. ügyvezető tulajdonosa. A beruházó cég vezetője kitért arra is, hogy a Lion Office Center kihasználtsága jelenleg már meghaladja a 90 százalékot, ezért újabb 7300 négyzetméter alapterületű épülettel bővítik.

Az új irodaépület (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Kósa Lajos polgármester hozzátette: a Dilk Kft. 2005 óta 6 milliárd forintot fordított az egykori dohánygyári iparterület megújítására, az irodaparkban már kétezren dolgoznak.

Papp László, Debrecen alpolgármestere emlékeztetett rá, hogy 2004-ben az akkori külföldi tulajdonos bezárta a dohánygyárat, s a 125 éves debreceni dohányipar felszámolásával egyszerre 400 ember került az utcára.

Kiemelt Partnereink