Szolgáltatók Indulhat a járműmérnöki alapszak a Debreceni Egyetemen

Indulhat a járműmérnöki alapszak a Debreceni Egyetemen

autopro.hu/K.Á. | 2019.12.04 09:44

Indulhat a járműmérnöki alapszak a Debreceni Egyetemen

A Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) legutóbbi ülésén megszavazta, hogy a Debreceni Egyetem elindítsa a járműmérnöki (járműgyártás; gépjármű specializáció) alapszakot, derül ki a MAB honlapjáról. A testület egyhangúlag, ellenszavazat nélkül támogatta a szakindítási szándékot.

Hirdetés

Ailer Piroska, a Debreceni Egyetem műszaki innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettese korábban úgy nyilatkozott, a járműmérnöki alapszak mellett a mesterszakot is szeretnék elindítani.

Nagy fejlesztés előtt áll a felsőoktatási intézmény, új épületszárnnyal bővül a Műszaki Kar campusa, amely a jelenlegi gépészmérnöki, mechatronikai képzés mellett a villamosmérnöki képzésnek is otthont ad majd.

A Kémiai épület 6 és fél milliárd forintból újul meg, épül egy járműipari kutató és oktató labor is. Ezek mellett a kormány öt éven keresztül támogatja évi 200 millió forinttal a műszaki képzés humánerőforrás-fejlesztését – olvasható a dehir.hu beszámolójában, amely Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárjának közelmúltbeli szavait idézi.

Mint arról mi is részletesen írtunk, minden előkészület a tervezetteknek megfelelően halad a debreceni BMW-gyár építését illetően, a tereprendezés befejeződött, a német vállalat megvásárolta a telephelyet, és 2020 tavaszán el is kezdődik az építkezés. Már most látszik, hogy a város élete nagyon szorosan össze fog fonódni a német gyártóéval. A BMW és az önkormányzat nyáron bejelentette, hogy a vállalat duális képzést indít Debrecenben.

Kiemelt Partnereink