Szolgáltatók Gázos akvizíció: a Messer vinné az Air Liquide magyar cégét

Gázos akvizíció: a Messer vinné az Air Liquide magyar cégét

autopro.hu | 2015.09.16 09:57

Gázos akvizíció: a Messer vinné az Air Liquide magyar cégét

A legnagyobb privát tulajdonos által irányított iparigáz-gyártó vállalatcsoport megszerezheti az Air Liquide Hungary Ipari Gáztermelő Kft. 100 százalékos tulajdonrészét.

A németországi székhelyű Messer csoport magyarországi leányvállalata 2015. szeptember 15-én szerződést írt alá az Air Liquide Eastern Europe S.A. vállalattal a felvásárlásról. Ezzel a Messer Hungarogáz Kft. több mint 50 alkalmazottat vehet át, továbbá a teljes eszközparkot is, a vevőkapcsolatokkal együtt. A szerződés tárgya versenyfelügyeleti eljárás alá esik, amely előreláthatóan 6 hónapot vesz majd igénybe.

Az érintett eszközpark magában foglal többek között egy levegőszétválasztó üzemet, két nitrogén-előállító üzemet, egy gázpalacktöltő üzemet, valamint olyan gázellátó eszközöket, mint tartálykocsik, vevőknél felállított tartályok és a gázpalackállomány.

– A két vállalat ideálisan kiegészíti egymás tevékenységét. A tevékenységek integrálását a lehető legrövidebb időn belül végre kívánjuk hajtani a hatékonyság növelése érdekében. Örömmel üdvözöljük új ügyfeleinket és munkatársainkat Magyarországon! – indokolta a tranzakciót Stefan Messer, a Messer Csoport tulajdonosa és vezetője.

Kiemelt Partnereink