Szolgáltatók Forgalomba álltak a BKV legújabb buszai

Forgalomba álltak a BKV legújabb buszai

Pörge Béla | 2022.10.13 17:23

Forgalomba álltak a BKV legújabb buszai

Fotó: Pörge Béla

A BKV 135 új Mercedes-Benz Conecto típusú autóbuszt vásárolt még korábban, ezen buszok első darabjai az utóbbi hetekben érkeztek meg Budapestre. Október 13-án az első néhány példány forgalomba is állt.

Hirdetés

Október 13-án délután legalább három példány forgalomba állt a BKV legújabb Mercedes-Benz Conecto típusú buszai közül. Elsőként szólóbuszok kerültek az utcára, a 135 busz közül 100 tartós bérleti konstrukcióban kerül a BKV-hoz, ezeket az Inter Tan-Ker City Kft. és az Omnibus Hungária konzorciuma szerezte be.

A most forgalomba kerülő szóló autóbuszok 108 utas befogadására képesek, természetesen teljesen alacsonypadlósak és légkondicionáló berendezéssel is el vannak látva. A korábbi szériákhoz képest feltűnő különbség a kijelző színe: a megszokott sárga helyett fehérrel jelennek meg a karakterek, így már messziről látszik, ha egy vadonatúj busz érkezik.

Fotó: Pörge Béla

Érdekesség, hogy ezek a járművek a BKV első olyan buszai, amik már a 2022 nyarán debütáló rendszámformátumot, azaz a négy betű és három szám kombinációt viselik.

Október közepétől kezdve folyamatosan állnak szolgálatba az új járművek, a szólók mellett a csuklósok is. A BKV tervei szerint ennek köszönhetően novemberben búcsúzik a napi üzemtől a főváros legendás, 51. éve meghatározó busztípusa, az Ikarus 200-as széria. Mellette az Ikarus 435-ösök is távoznak, a korábbi magyar gyártót így az év végétől várhatóan csak néhány megmaradó Ikarus 405-ös és E91-es midibusz, és pár Ikarus 412-es képviseli majd.

A busz annyira új, hogy még a fólia is rajta volt a lyukasztón.

A busz annyira új, hogy még a fólia is rajta volt a lyukasztón. | Fotó: Pörge Béla

Fotó: Pörge Béla

A BKK közleménye szerint egyébként 29 autóbuszt vett állományba október 13-án a BKV, a további 106 busz a következő hetekben érkezik. Az ünnepélyes átadót a Batthyány téren tartották Bolla Tibor vezérigazgató és Karácsony Gergely főpolgármester társaságában.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink