Szolgáltatók Érdekelt az autóiparban? Van egy örömhírünk

Érdekelt az autóiparban? Van egy örömhírünk

autopro.hu/B.B. | 2017.11.03 06:30

Érdekelt az autóiparban? Van egy örömhírünk

Kisebb aranykort jósol a McKinsey az autóipar számára, hiszen legújabb tanulmánya szerint a következő 13 évben kétszeresére növekszik majd az szektor forgalma.

Hirdetés

Leggyakrabban technológiai oldalról közelítjük meg az önvezetés, az alternatív hajtások és a mobilitási szolgáltatások témakörét, pedig a hármas forradalom közel sem csak műszaki szempontból állítja feje tetejére az autóipart. Jól mutatja ezt a McKinsey friss tanulmánya.

Az üzleti tanácsadó és elemző vállalat szerint ez a három tényező lesz az, amelyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy csaknem megkétszereződjön az autóipari forgalma a következő 13 évben. A McKinsey szerint az iparág bevételei 2030-ig a mostani 3,4 milliárd dollárról 6,6 milliárd dollárra nőnek majd.

Míg természetesen a hagyományos bevételek (járműértékesítés és szerviz/karbantartás) is fontos bevételi források maradnak, addig az önvezetés, alternatív hajtások és mobilitási szolgáltatások triója által generált forgalom alaposan nekilódul: az össziparági bevételekben játszott ma még alig egy százalékos arányuk 2030-ra már 25 százalékig gyarapodhat.

A tanulmány egyben kitér az iparági trendek jelentette kihívásokra is. Andreas Tschiesner, a McKinsey európai autóipari divíziójának vezetője szerint a jövőbeli versenyképesség által megkövetelt kompetenciák, illetve óriási beruházások kiépítését egyetlen piaci szereplő sem képes önállóan elvégezni, ezért még inkább felértékelődik az együttműködésre való képesség.

Kiemelt Partnereink