Szolgáltatók Dobbant a német trió: hamarosan indul a HERE valós idejű szolgáltatása

Dobbant a német trió: hamarosan indul a HERE valós idejű szolgáltatása

autopro.hu/B.B. | 2016.09.26 12:08

Dobbant a német trió: hamarosan indul a HERE valós idejű szolgáltatása

Az Audi, a Daimler és a BMW által megvásárolt navigációs szolgáltató 2017 első felében mindenki számára elérhető valós idejű forgalmi információkat nyújt majd a közlekedőknek.

Hirdetés

Végre nem csak a hírekben olvashatunk róla, hamarosan a hétköznapi használatban is megismerkedhetünk a német prémium autógyártók által közösen fejlesztett szolgáltatóval. A Nokiától az Audi, a Daimler és a BMW hármasa tavaly augusztusban 2,8 milliárd euróért szerezte meg a HERE navigációs üzletágát, mely néhány hónap múlva a fogyasztók számára is elérhetővé válik, írja az Automobilwoche.

A térképes adatbázisból és a járművek valós idejű elhelyezkedéséből adatokat kinyerő HERE 2017 első felében márkafüggetlen szolgáltatást indít, melynek során az éppen aktuális közlekedési információkról kaphatnak tájékoztatást a hálózattal kapcsolatban álló autósok.

Annak érdekében, hogy a funkció ne csak a három német autógyártó termékei számára legyen elérhető, a HERE mérnökei új szabványokat dolgoztak ki, így a más márkák ügyfelei nem csak fogyasztók, de az autó által észlelt adatok rendelkezésre bocsátásával egyben a rendszer fenntartói, pontosítói is lehetnek.

A felhőalapú szolgáltatás során ügyfélből nem lesz hiány, hiszen a HERE térképszoftvere található meg az európai és észak-amerikai autók beépített navigációinak 80 százalékában.

Kiemelt Partnereink