Szolgáltatók Csak 2023-ban tér vissza a Genfi Autószalon

Csak 2023-ban tér vissza a Genfi Autószalon

autopro.hu/V.M. | 2021.10.11 08:20

Csak 2023-ban tér vissza a Genfi Autószalon

Fotó: GIMS Media Center

A koronavírus-járvány okán elhalasztotta a Genfi Nemzetközi Autószalon megrendezését az azt szervező svájci alapítvány. Az új tervek szerint Európa legnagyobb, évente mintegy 600 ezer látogatót vonzó autós kiállítását 2022 helyett csak 2023-ban rendezik meg legközelebb.

Hirdetés

Közleményében a szervező alapítvány kifejti, hogy a világjárvány hatásai nem hagytak más lehetőséget, mint a normál esetben évente megrendezett autószalon idejének eltolását. A megnevezett hatások között közvetlenek – mint a kiállítókat érintő utazási korlátozások –, valamint közvetettek – például az autógyártók prioritását élvező chiphiány – egyaránt szerepelnek.

Az alapítvány tájékoztatása szerint a problémák miatt a közelmúltban több kiállító is visszamondta megjelenését, sokuk pedig a járványhelyzet miatt nem tudta garantálni részvételét.

Maurice Turrettini, az alapítvány elnöke ugyanakkor bizakodóan nyilatkozott: „a döntésünket halasztásként, mintsem lemondásként értelmezzük. Biztos vagyok benne, hogy a Genfi Nemzetközi Autószalon 2023-ban minden eddiginél erősebben tér vissza.”

A fejlesztések maradnak

A szervezők ígérete szerint a korábban 2022 februárjára időzített következő eseményre tervezett újításokat változatlanul implementálni fogják, hogy 2023-ban egy emlékezetesebb show-n vehessenek részt az autórajongók.

Az 1905 óta megrendezett Genfi Nemzetközi Autószalont a koronavírus-járvány miatt legutóbb 2019-ben tartották meg. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, az esemény egy katari testvérrendezvényt fog kapni, ami az előzőleg közöltek szerint 2022 őszén vagy 2023-ban lesz először látogatható. A genfi eseményt szervező alapítvány arról nem tájékoztatott, hogy az utóbbi kiállítás időpontját is megváltoztatnák.

Kiemelt Partnereink