Szolgáltatók Az önvezető autók tesztelése is szünetel a koronavírus miatt

Az önvezető autók tesztelése is szünetel a koronavírus miatt

autopro.hu/V.M. | 2020.03.19 11:23

Az önvezető autók tesztelése is szünetel a koronavírus miatt

Fotó: Argo AI Blog

Több autonómjármű-fejlesztő vállalat is bejelentette tevékenysége átmeneti felfüggesztését a koronavírusra visszavezethetően. A cégek között szerepel többek között a Waymo, az Argo AI és a Pony.ai is.

Hirdetés

Az Alphabet által tulajdonolt Waymo azt közölte, hogy átmenetileg felhagy önvezető autóinak kaliforniai tesztelésével. Kaliforniában egyébként nem kevesebb, mint hatvanöt cégnek van engedélye önvezető gépjárművek vezetői felügyelet melletti tesztelésére. A Waymo az Arizona állambeli Phoenixben is üzemeltet robotaxikat, melyek működését ugyancsak szünetelteti. A Phoenix-i járműveinek egyre nagyobb része már vezetői felügyelet nélkül közlekedik. Ezek az autók kivételt képeznek, és továbbra is az utasok rendelkezésére fognak állni.

A General Motors önvezető járműveket fejlesztő vállalata, a Cruise három hétre felfüggesztette tevékenységét, valamint San Francisco-i létesítményeit is bezárta. A járművek tesztpilótái ennek ellenére változatlanul meg fogják kapni fizetésüket – mondta el Arden Hoffman, a cég emberi erőforrás vezetője.

A Ford vállalata, az Argo AI, illetve az Uber szintén az önvezető járművekkel folytatott tesztek szüneteltetéséről döntött – olvasható a Reuters oldalán. Ugyanígy határoztak a Toyota által is támogatott Pony.ai startupnál is. A Pony.ai három hétre felfüggeszti robotaxi szolgáltatását a kaliforniai Fremontban és Irvine-ben. Pekingben és Guangzhou városában azonban továbbra is folytatja a szolgáltatásnyújtást.

Kiemelt Partnereink