Szolgáltatók Az Amazon megállíthatatlanul tör előre a karbonsemlegesség felé

Az Amazon megállíthatatlanul tör előre a karbonsemlegesség felé

autopro.hu/Sz.N. | 2020.01.28 15:39

Az Amazon megállíthatatlanul tör előre a karbonsemlegesség felé

Fotó: facebook/StreetScooter

Az Amazon célja, hogy 2040-ig teljesítse karbonsemlegességi célkitűzéseit. A kereskedő óriás ezen cél érdekében partnerségre lépett a StreetScooter vállalattal, hogy annak elektromos kisteherautói intézzék a kiszállításokat az egyik európai logisztikai központjában.

Hirdetés

A StreetScooter flotta az elektromos haszonjárművek azon vonalát képviseli, melyet Ford Transit platformra építettek és kifejezetten szállítmányozási és futár szolgáltatásokra terveztek. Ezen elektromos teherautók ellátására már töltőállomások is rendelkezésre állnak. A Deutshe Post DHL leányvállalata Németországban gyártja járműveit és a tervek szerint a következő hónapokban elektromos vonalával az Egyesült Államokba is terjeszkedik.

A vállalat 40 Work Box elektromos kisteherautót fog leszállítani az Amazon németországi, munich daglfingi logisztikai központjában, ahol már telepítettek is 60 elektromos töltőállomást az új járművek érkezése miatt.

Népszerűsíti a karbonsemleges gazdaságot

„Az Amazon elkötelezett a Párizsi egyezmény célkitűzései mellett, sőt már 2040-ben, tíz évvel a tervezett 2050-ös határidő előtt teljesíteni akarja azokat. Ebből kifolyólag számos partnerrel dolgozunk együtt, hogy új technológiákat fejlesszünk és népszerűsítsük a karbonsemleges gazdaság kiépítését” – magyarázta Adam Elman, az Amazon Europe Fenntarthatósági vezetője.

A StreetScooter nem az egyetlen elektromos járműgyártó, akivel az Amazon együttműködik, hogy csökkentse a szén-dioxid kibocsátását. A kereskedő óriás nemrégiben 100 Mercedes-Benz elektromos Sprintert szerzett be és ahogy arról korábban az autopro.hu is beszámolt 100 ezret rendelt meg az Amazon-hátterű Rivian Automotive R1T modelljéből, aminek az érkezését 2021-re várja – számolt be a Forbes.

Nyitókép: facebook/StreetScooter

Kiemelt Partnereink