Szolgáltatók Az Aldinál is lehet ezentúl autót tölteni

Az Aldinál is lehet ezentúl autót tölteni

autopro.hu/Sz.F. | 2018.12.19 13:07

Az Aldinál is lehet ezentúl autót tölteni

Az E.ON energiavállalat és a kereskedelmi áruházlánc megállapodása értelmében 123 Aldi parkolójában lesz elérhető az E.ON által telepített és üzemeltetett elektromosautó-töltőállomás, és a legtöbb ezután épülő Aldi üzletnél is kiépítik majd a töltőket.

Hirdetés

Az áruházlánc parkolóiban megnyíló E.ON töltőállomás-hálózat országszerte összesen több mint 360 új töltési pontot jelent majd, mivel üzletenként kettő vagy négy töltési lehetőség áll majd rendelkezésre. Ez egy nagy lépés az elektromos autózás infrastruktúrájának kiépítésében.

Elektromos autókból a legtöbb Budapesten és a környező településeken üzemel, de ez most megváltozhat: jelenleg 75 településen működik Aldi üzlet, így a szolgáltatás kiépítésével országossá válik az elektromos autókhoz kapcsolódó töltőhálózat. Ezzel a lépéssel az áruházlánc és az E.ON egyaránt hozzájárul a környezetbarát, fenntartható közlekedéshez, ugyanis az elektromos autózás elterjedése előtti egyik legfőbb akadályt a töltők hiánya jelenti. A zöld rendszám bevezetésekor 2015-ben még csak 300 tisztán elektromos autó volt Magyarországon, jelenleg a számuk már 4000 felett van, és ugyanennyire tehető a tölthető plug-in hibridek száma is.

Kiemelt Partnereink