Szolgáltatók Autóipari csomagolási innovációs programot indít a PackPlus Csomagolástechnikai Klaszter

Autóipari csomagolási innovációs programot indít a PackPlus Csomagolástechnikai Klaszter

autopro.hu | 2015.04.09 13:50

Autóipari csomagolási innovációs programot indít a PackPlus Csomagolástechnikai Klaszter

Közös innovációs program megalkotását és végrehajtását tűzte ki célul a 2014 novemberében megalakított PackPlus Csomagolástechnikai Klaszter. A magyar kkv-k es nemzetközi tulajdonú cégek együttműködését megvalósító program célja, hogy a tagvállalatok közös munkával új csomagolási megoldásokat dolgozzanak ki az autóipar és a prémium minőségű csomagolásokat igénylő iparágak számára.

Hirdetés

A PackPlus Csomagolástechnikai Klaszter 2014 novemberében jött létre tizenöt, a magyar cso­magoló-, és csomagolóanyag-iparban érdekelt vállalkozás együttműködésével. Az alapító tagok között megtalálható nemzetközi nagyvállalat és számos hazai kis- és középvállalkozás (kkv) is. A csoport gazdasági súlyát jelzi, hogy a tagok összesített éves árbevétele meghaladja a 43 milliárd forintot és országosan több mint 2000 főt foglalkoztatnak.

A gazdasági együttműködésben részt vevő vállalkozások hosszú távú stratégiai szövetségre léptek a klaszter megalapításával, melynek keretében értékvezérelt közös innovációs progra­mot kívannak megvalósítani. A kezdeményezés célja, hogy eddig nem tapasztalt szintre emeljék a vevőközpontú csomagolási megoldásaik hozzáadott értékét és a csomagolóanyagok minőségi színvonalát. A közös innovációk két fő célcsoportja az autóipari és a prémium minőségű fogyasztói csomagolásokat igénylő vállalkozások.

A fenti céloknak megfelelő keretek kialakításáról döntött a PackPlus Klaszter 2015. április 1-jén tartott éves közgyűlése. A tagok elhatározása szerint az aktív együttmüködés eredményeire építve 2016 végén kezdeményezni fogják a szervezet akkreditált innovációs klaszterré alakulását.

A Klaszter tagjai az innovációs program sikeres kialakításának és megvalósításának biztosításához az innovációmenedzsment tanácsadással foglalkozó Pronext Kft.-t bízták meg a klasztermenedzseri feladatok ellátásával.

A klaszter alapító tagjai: Adu Alba Kft., DS Smith Packaging Hungary Kft., KOMPRESS Kft, Masterfoam Kft.,Nagy IQ Kft., Nyír-Demonich Zrt., PoliCell Kft., Polifoam Kft., Pro-form Kft., RotaPack Zrt., Sz. Varians Kft., Szamsped Kft., Szkaliczki es Társai Kft., Tiszaújváros Transz Kft., VB Reklám Kft.

Klasztermenedzsmet Szervezet: PRONEXT Kft.

További informármáció:
Széles Zoltán klasztermenedzser
+36 30 605 2000
[email protected]

Kiemelt Partnereink