Szolgáltatók Átadták az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros és Tiszakürt közötti szakaszát

Átadták az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros és Tiszakürt közötti szakaszát

MTI | 2019.10.03 08:00

Átadták az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros és Tiszakürt közötti szakaszát

A nettó 145 milliárd forintos költséggel megépült az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros és Tiszakürt közötti szakasza, melyet mától használhatnak is az autósok.

Hirdetés

A Békés megyei Kardos településen megrendezett átadón Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy a most átadott 62 kilométer hosszúsági útszakasz révén 25 perccel rövidül meg Békéscsaba és Budapest között a gépjármű közlekedés. Hozzátette, hogy 2002 óta nem készült el egyszerre ilyen hosszban gyorsforgalmi útszakasz Magyarországon. Az újonnan átadott szakasz az év végéig autópálya-matrica nélkül használható.

Az új 2×2 forgalmi sávos gyorsforgalmi út főpályáján az átereszeken felül 46 műtárgyat, 4 különszintű csomópontot, Cserkeszőlőnél és Kondorosnál egyszerű, Szarvasnál komplex pihenőt alakítottak ki. A Körös folyó felett egy 450 méter hosszú acél ívhíd, valamint két kisebb híd épült: egy a Dögös-Kákafoki csatorna felett, valamint a Mezőtúr-Orosháza vasútvonal felett.

Nyitókép: maps.google.com

Kiemelt Partnereink