Szolgáltatók A nehézségek ellenére is javult a Waberer's eredménye

A nehézségek ellenére is javult a Waberer's eredménye

MTI | 2023.11.07 11:20

A nehézségek ellenére is javult a Waberer's eredménye

Fotó: Facebook/waberersofficial

A kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére növelte árbevételét a Waberer's International az év első kilenc hónapjában, a rendszeres kamat- és adófizetés előtti eredménye (EBIT) pedig szeptember végén meghaladta a tavalyi évit - közölte a szállítmányozó társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A gyorsjelentés után a társaság megerősítette a korábban megemelt 2023-as eredményvárakozását.

Hirdetés

A társaság konszolidált árbevétele 2023 harmadik negyedévében az előző évivel azonos szintet, 175 millió eurót ért el, az év első 9 hónapjában a cégcsoport árbevétele éves összevetésben 4 százalékkal, 527,2 millió euróra nőtt.

A nemzetközi fuvarozási szegmens első háromnegyed éves árbevétele 3,2 százalékkal 323,7 millió euróra nőtt, az EBIT-je 62,3 százalékkal 5,2 millió euróra emelkedett. A regionális kontrakt logisztika szegmens (RCL) árbevétele 2,7 százalékkal 154,5 millió euróra, az EBIT-je 25,2 százalékkal 13,9 millió euróra emelkedett az év első kilenc hónapjában.

A biztosítási üzletág árbevétele január-szeptember között 60,6 millió euró volt, ami 13,6 százalékos növekedés, az EBIT eredmény 40,7 százalékos bővüléssel 14,3 millió eurót tett ki.

Az EBIT az idei harmadik negyedévben csoportszinten 8 millió eurót ért el az előző évi 9,7 millió euró után. A kilenc havi kumulált EBIT 36,5 százalékkal 33,4 millió euróra növekedett.

A rendszeres nettó eredmény 4,1 millió euróról 0,5 millió euróra csökkent 2023 harmadik negyedévben, az év első kilenc hónapjában viszont 26 millió euróra emelkedett a bázisévi 8,4 millió euróról.

Jó irányba halad a vállalat

Barna Zsolt elnök-vezérigazgató a cég közleményében kiemelte: az idei negatív makrogazdasági környezet, valamint a szállítmányozói piacot kedvezőtlenül érintő szabályozási változások ellenére is stabil növekedés megerősíti, hogy jó irányba halad a Waberer's Csoport. Hozzátette: a tarsaság fenntartja a korábban megemelt, 40 millió eurót meghaladó éves EBIT eredményvárakozását.

A hatékonyság növelése mellett folyamatban van a vállalat legnagyobb raktárbázisának építése, valamint egy vasúti logisztikai akvizíció, és több autóipari tender előkészítése - közölték.

A Waberer's a múlt hónapban jelentette be, hogy megvásárolja az MD International szerbiai disztribútorcég 55 százalékos részesedését.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink