Szolgáltatók A legjobb esetben is csak stagnálhat az orosz autópiac

A legjobb esetben is csak stagnálhat az orosz autópiac

MTI | 2019.07.08 14:35

A legjobb esetben is csak stagnálhat az orosz autópiac

Az orosz autópiac első féléves 2,4 százalékos zsugorodása után egyelőre nincs miért élénkülésre számítani az év hátralevő részében Yves Caracatzanis, az Avtovaz vezetője szerint.

Hirdetés

Yves Caracatzanis azt mondta, hogy az orosz autópiac 2,4 százalékkal zsugorodott az első fél évben és szerinte egyelőre nincs miért élénkülésre számítani az év hátralevő részében. A vállalatvezető úgy fogalmazott, hogy idén a legjobb esetben is stagnál az orosz autópiac.

Az Avtovaz által gyártott Lada autók eladása júniusban 2 százalékkal, 30 786-ra csökkent éves szinten. Az idei első hat hónapban 174 186 Lada személygépkocsit adtak el, ami 2,5 százalékkal több a tavalyi első hat hónapnál. A Lada részesedése az orosz autópiacon 21 százalék volt júniusban.

A tavalyi növkedés után lassul a piac

Júniusban a legkeresettebb modell a Lada Granta volt, amelyből csaknem 12 ezret adtak el, 26,4 százalékkal többet, mint tavaly júniusban. Az eladási lista második helyén a Lada Vesta állt, amelyet a Kia Rio követett – számolt be az autopro.hu is korábban az eladási számokról.

A több mint hatszáz, Oroszországban tevékenykedő európai vállalatot tömörítő AEB által közzétett adatokok szerint júniusban 151 180 új személyautót értékesítettek, ami 3,3 százalékkal kevesebb a tavaly júniusihoz képest.

Az idei első hat hónapban 828 750 új autót adtak el Oroszországban, 2,4 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál. Tavaly csaknem 1,8 millió új autót értékesítettek Oroszországban, 12,8 százalékkal többet a megelőző évhez képest.

Kiemelt Partnereink