Szolgáltatók A DS Smith Packaging a válság idején is stabilan működik

A DS Smith Packaging a válság idején is stabilan működik

Pörge Béla | 2020.05.15 10:49

A DS Smith Packaging a válság idején is stabilan működik

A koronavírus-járvány csomagolóiparra gyakorolt hatásáról a DS Smith Packaging Hungary értékesítési és marketing igazgatóját, Szabó Leventét kérdeztük, aki beszélt a cég jelenlegi helyzetéről, az autóipari partnereire számára nyújtott szolgáltatásairól, valamint a DS Smith tervezett fejlesztéseiről is.

Hirdetés

Jelen körülmények között létfontosságú, hogy az alapvető termékek elérhetőek legyenek. Szállításukhoz nélkülözhetetlen a DS Smith Packaging Hungary által gyártott csomagolás. A DS Smith Packaging Hungary a koronavírus-járvány idején kitartóan dolgozik azért, hogy stabil és kiszámítható működése révén a nehéz időszakban is támogassa partnereit – mondta Szabó Levente, aki kiemelte azt is, hogy a vállalatra – mint a hazai csomagolóipar meghatározó szereplőjére – felelősségteljes feladat hárul annak érdekében, hogy az ellátási láncban ne alakuljon ki fennakadás.

A folyamatos működés érdekében a vállalat olyan megelőző intézkedéseket vezetett be, amivel biztosítani tudja a dolgozók számára a lehető legbiztonságosabb munkafeltételeket, másrészt a termelés folytonosságát. A cég mindent megtesz annak érdekében, hogy maradéktalanul megfeleljen a hatósági intézkedéseknek és ajánlásoknak, valamint betartsa az Egészségügyi Világszervezet vonatkozó előírásait.

Folyamatos a termelés

A DS Smith magyarországi gyáraiban maga állítja elő a hullámlemezeket, míg az azokhoz szükséges alappapír nagy részét saját papírgyáraiból szerezi be. A cég a bevezetett óvintézkedések és a magas dolgozói elkötelezettség mellett többek között ennek tulajdonítja a termelés folyamatosságát.

Bár DS Smith-nél bíznak abban, hogy a körülmények a jövőben sem változnak kedvezőtlen irányba, minden eshetőségre vonatkozóan részletes terveket dolgoztak ki.

Autóipari kilátások

A DS Smith Packaging csomagolási megoldásai révén világszerte az autóipari beszállítók megbízható partnere és Magyarországon is erős autóipari pozíciókkal rendelkezik. Az elmúlt hetekben a hazai autóiparban is jól érzékelhető volt a bizonytalanság és a bejelentett leállások miatt a gyártási volumenek csökkenése. Bár a szakmai előrejelzések az autóiparra vonatkozóan elhúzódó és fokozatos kilábalást valószínűsítenek, a DS Smith elkötelezett a tekintetben, hogy autóipari partnerei részére jelen körülmények között is a megszokott és elvárt ellátási biztonságot, valamint magas szintű szolgáltatást nyújtsa.

A koronavírus-járvány várható utóhatásait tekintve felkészültünk arra, hogy autóipari partnereinket – a szállításaink megbízhatóságán túlmenően - költséghatékonyság javítását célzó csomagolóanyag optimalizálási projektekkel támogassuk. Ehhez minden eszköz és szakmai tudás rendelkezésünkre áll, minden tekintetben készen állunk arra, hogy segítséget nyújtsunk.

A fejlesztések nem álltak le

Bár kétségtelen, hogy a koronavírus-járvány komoly hatással van az autóipari ágazatra, a DS Smith azt tapasztalta, a termék- és a kapcsolódó csomagolásfejlesztések tovább zajlanak, sőt, egyes projektek a korábbiaknál is nagyobb fókuszt kaptak. A DS Smith célja, hogy a gyorsan változó körülmények közepette is hatékonyan támogathassa partnereit, ezért a bekövetkezett változásokhoz igazodva, nagyon gyorsan, mindössze néhány hét alatt létrehozta a partnerei körében rendkívül népszerű PackRight workshopok virtuális változatát.

Az online kommunikációs platformokba integrált innovatív megoldások révén a vevőkkel közösen dolgozzák ki adott termék legoptimálisabb csomagolási megoldását. A rendkívül pozitív vevői visszajelzések alapján a DS Smith arra számít, hogy a virtuális PackRight workshopok iránti igény a veszélyhelyzetet követően is fennmarad, ezért már most vizsgálják a koncepció további fejlesztési lehetőségeit. Az online kollaboráció a fejlesztés egyes fázisaiban számos előnnyel bír, interaktivitása révén jelentősen lerövidíti a megoldáskeresést és a teljes fejlesztési folyamatot.

A DS Smith elkötelezett, hogy stabil, kiszámítható működésével segítse az autóipari ágazat újraindulását és bízik abban, hogy költséghatékonysági szempontok szerint újragondolt csomagolási megoldásaival jelentősen hozzá tud járulni partnerei működésének stabilizálásához.

Elérhetőségek:

DS Smith Packaging Hungary Kft.
Tel.: +36 30 338 6301
Web: dssmith.com/automotive
Blog: strategic-packaging.com/hu

Kiemelt Partnereink