Szolgáltatók Tízből hat kkv-nak nincs vagyonbiztosítása

Tízből hat kkv-nak nincs vagyonbiztosítása

MTI | 2016.06.22 12:09

Tízből hat kkv-nak nincs vagyonbiztosítása

A kis és középvállalkozások (kkv) közül csupán alig minden ötödik gondolt az alkalmazottakra biztosításkötéskor, derült ki a Groupama felméréséből.

Hirdetés

A Groupama Biztosító megrendelésére az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. által 200-as mintán végzett reprezentatív kutatásban legfeljebb 20 munkavállalót foglalkoztató, maximum 500 millió forint nettó éves árbevételt elérő, nem mezőgazdasági kis- és középvállalkozások vezetőit kérdezték biztosítási hajlandóságukról.

A kis és középvállalkozások (kkv) 40 százaléka rendelkezik vállalkozói vagyonbiztosítással, 40 százaléka élet-, baleset- vagy betegségbiztosítást kötött a cég vezetőjére, míg alkalmazottakra vonatkozó biztosítást mindössze 18 százalékuk írt alá. A felmérés szerint biztosítási szerződés kötésénél a kisvállalkozásoknak a megbízható, pontos kártérítés, valamint az adott cégre szabott egyedi ajánlat a legfontosabb.

A felmérés szerint a biztosítással nem rendelkező vállalkozások 21 százaléka nem is tartja fontosnak ezt a fajta védelmet. A megkérdezettek 20 százaléka pedig anyagi okokkal magyarázta, hogy nem kötött biztosítást vállalkozására.

Kiemelték: a kkv-k legtöbbször az alkusz oldalakon szerzik be a szükséges információkat, a szerződést azonban a cégvezetők már szívesebben kötik személyesen a biztosítótársaságok üzletkötőjénél, vagy irodájában.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink