Szolgáltatók 700 vasúti kocsiról egyezett meg Magyarország Egyiptommal

700 vasúti kocsiról egyezett meg Magyarország Egyiptommal

MTI | 2015.06.05 16:23

700 vasúti kocsiról egyezett meg Magyarország Egyiptommal

Új fejezet nyílt a magyar-egyiptomi kapcsolatok történetében - mondta az Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfővel folytatott pénteki budapesti megbeszélése után Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint a most kötött megállapodások lendületbe hozzák a két ország gazdasági, politikai kapcsolatait. Az egyiptomi elnök szorgalmazta, hogy Magyarország vegyen részt Egyiptom fejlesztésében.

Hirdetés

A közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor kifejtette: a tárgyaláson szó volt arról, hogy Magyarország mit tehet hozzá Egyiptom országépítéséhez, gazdaságfejlesztéséhez, és sikerült is megtalálni az együttműködési formákat.

Budapesti tárgyalásait Abdel-Fattáh esz-Szíszi gyümölcsözőnek nevezte, majd ő is emlékeztetett, hogy a magyar-egyiptomi kapcsolatok régóta folyamatosak.

Számeh Sukri egyiptomi külügyminiszter és Pintér Sándor belügyminiszter vízügyi megállapodást ír alá az Országház Delegációs termében. Mögöttük Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfő és Orbán Viktor miniszterelnök.

A tájékoztató előtt Orbán Viktor és Abdel-Fattáh esz-Szíszi aláírt egy közös nyilatkozatot, ezt megelőzően pedig a jelenlétükben még két egyezményt hagytak jóvá a két ország képviselői. Aláírtak egy vasúti együttműködési szándéknyilatkozatot - amely 700 vasúti kocsi megrendeléséről szól - és egy egyetértési nyilatkozatot a két ország belügyminisztériuma közötti együttműködésről.

Kiemelt Partnereink