Díjazták a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. tehetséggondozását

Szerző: autopro.hu/W.A. | 2017.04.25. 10:32

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége idén a Knorr-Bremse Fék-rendszerek Kft.-t részesítette a „Genius Loci” Díj - Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért elismerésben.

A díjat hagyományosan olyan vállalatok nyerik, amelyek kiemelten támogatják a tehetségek gondozását. A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. évek óta különös figyelmet fordít az oktatásra a társadalmi felelősségvállalás jegyében és kiemelten támogatja a helyi oktatási intézmények infrastruktúra fejlesztő, kultúra és egészségmegőrzö fejlesztési törekvéseit a cégcsoport Knorr-Bremse Local Care elnevezésű jótékonysági programjának keretében. A vállalat dolgozói önkéntesként helyi intézmények, alapítványok javára fordítandó fejlesztési projektek támogatására nyújthatták be pályázataikat. 2015-ben három, tavaly kilenc intézmény nyert el támogatást a pályázaton.

A pályázó intézmények egyike volt a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium, mely fizika termének fejlesztésének támogatásáért fordult a helyi nagyvállalathoz. Az új tanterem különféle termésszettudományos kísérleteknek ad otthont. Korábbi évek-ben a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. a a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola műfüves pályájának kialakításához nyújtott ko-moly támogatást valamint a Petőfi Gyakorló Általános Iskola udvarának felújításá-hoz. Mindkét intézmény tavaly is a nyertes pályázók között volt.

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. a gyakorlatorientált képzési modell kialakításá-ban is élen jár. A vállalat az országban elsők között kapcsolódott be a duális kép-zésbe és olyan technológiai és műszaki tudást kínál tanulói és hallgatói számára, mely egyedülálló értéket képvisel és minden duális képzésben részt vevő tehetsé-ges fiatal számára piacképes tudást biztosít. Ez a befektetés hosszútávon is példa-értékű más hazai szervezet számára is.